De va inte bara vanligt förkylning.

I natt har Lillan haft en rejält knasig mage... inte en gång, inte två gånger, utan tre...
Eftersom hon inte ätit nån mat på 3 dagar, kände vi att vi skulle försöka få i henne åtminstone lite ersättning i natt... men de gick inte sådär kanoners... hon åt typ 30 ml ersättning...

I morse vaknade hon vid 7 av magen... hon spottade upp ca en liter kändes de som... sen har hon kräkts ett x antal gånger idag... vi gissar på maginfluensa, men feber??

Ja, nu har vi i all fall pratat med sjukvårdsupplysningen som gav oss rådet att ensast ge henne vätskeersättning... Vi ska under 4-8 timmar få i henne 1 liter vätska.. hmm, hur i allsin dar ska detta gå?? Dessutom tycker hon att det smakar riktigt illa... Ja, vi gör vårt bästa... nu blir de hopp i badet för vår kräktjej...


liten sjukling...

Upp som en sol, ner som en... pannkaka?

Jo.. ja skrev ju att lillans sovning funkade över förväntan.. men schi fick ja i natt...
Hon sov bra fram till typ 10 igår kväll, när vi skulle lägga oss. Erik får gå in till henne nu, eftersom hon så gärna vill komma upp om jag går in till henne... i alla fall... Han gick in, stoppade i nappen ett par gånger, men sen ville vi sova, så vi gav upp å la henne inne hos oss... När hon kröp ner berdvid mig kändes hon som ett element.. TOKVARM var hon... Men hon somnade i alla fall och det gjorde vi oxå... sen var hon kinkig trots att hon sov och nångång mitt i natten vaknade hon.. ja kände då att hin hade bajsat... Byta blöja och te tempern tänkte jag... mycket riktigt... febern var då uppe i 39,4 och hon var verkligen varm... efter ett tag somnade hon om men vaknade till då och då... detta betyder att vi inte sovit speciellt bra i natt nån av oss...

Hon är inte nämnvärt kinkig idag, förutom att hon är grymt trött och hängig...
Nån som har en aning om vad detta kan va??

Kärlek


It's all about LOVE...


Bilden kommer från min kära vän Therese blogg..

Nya vanor??

Nu förstår jag att i alla fall någon är nyfiken på hur det går för lilltjejen med sovandet i hennes egna rum... Så jag tänkte vara snäll och dela med mig av detta...
Det har faktiskt gått över förväntan tycker jag...
  • Första kvällen var hon så trött så hon däckade när vi hade vår lilla sångstund, vaknade till och var rätt skärrad vid 11 och fick nana inne hos oss. Sov då non-stop till 7.
  • Andra kvällen somnade hon själv i sängen efter 6 minuter, vaknade första gången vid halv 12, och sedan nån mer gåg under natten och kom in till oss och sov.
  • Tredje kvällen, somnade typ direkt när vi la henne på kudden, sov hela kvällen och fram till typ halv 2 då vi stoppade in nappen , men hon vaknade efter ett tag igen, och då tog vi in henne till oss, och så sov hon till 7, fick välling och vaknade sedan vid halv 9...
(Jag reserverar mig för eventuella ihopblandningar... jag är inte den piggaste mamman som finns på natten, så jag kan mycket möjligt ha blandat ihop en massa...)

Jag tycker i alla fall att det har funkat bra, och det går ju åt rätt håll i alla fall...

Insnöad??

Härom dagen ränsade jag ur lilla flickans gaderob för att låna ut diverse kläder till lilla Signe, en kompis bebis.. Vi tycker att det är kul att kunna låna ut kläder så att de inte bara blir liggandes... Då kan ju nån annan än vi ha glädje av kläderna...
Aaa, i alla fall.. när jag hade plockat tillbaka kläderna insåg jag att hon verkligen har vuxit ur en massa kläder. Kläder som jag, när jag hängde in dem i gaderoben för 4 månader sen trodde att hon ALDRIG skulle komma i... De e både skrämmande och coolt att se hur fort hon växer vår lilla fis...

När vi var och vägde och mätte henne igår visade det sig att hon hade växt 2 cm på 2 veckor.. vilket inte är så vanligt när de är i denna åldern.. Jag tror dock att hon mätte fel förra gången, men de får vi ju aldrig veta... Säkert är i alla fall att hon växer så de knakar!! Så nu mäter hon hela 70 cm och väger lite drygt 8 kg... vår stora tjej...

Så vi kom på att vi va tvugna att handla nya kläder till flickan så att hon inte ska behöva gå med försmå tröjor. För det är främst tröjorna hon växt ur... Byxorna brukar de ju alltid kunna ha lite längre...

Här är vad vi fick med oss..

Chockrosa småribbad tröja från PO.P på rean. Vit/rödrandig tröja med båthals från PO.P ävern denna på rean. 2 vita strumpbyxor. 1 röd/vit randig och 1 marinblå/vit randig tunika från HM.

Om jag har snöat in på randigt?? Jo, de kanske ja ska erkänna att jag har... tycker att de e jättegulligt... De får nog bli lite påfyllning i bodyförrådet snart oxå, men idag fick detta räcka... Vi gillade det väldigt mycket i alla fall..

.. och det gjorde Alva oxå!! (RANDIGT!!) =)

Hon var förresten världens duktigaste tjej på stan... trots att hon hade en massa spring i benen satt hon still i sin vagn i 2 timmar när mamma och pappa gick in och ut i affärer.. duktig flicka.. =) Det börjar nämligen bli så nu att hon måste få leka av sig.. annars protesterar hon rejält.. Men idag tyckte hon att de va kul att bara sitta där å kika på folk helt enkelt.. BRA Alva!!

En liten ärta?

Idag har vi varit på BVC och vägt lilltjejen, eftersom hon hade gått ner i vikt förra gången.. Idag hade hon gått upp igen, och är nu tillbaka i gemet... Sköterskan tyckte att de va jättebra och jag är så lättad över att hon äter.. ifall nån skulle ha missat det??

Nu är det så att jag har upptäckt en liten sak uppe i hennes gom. En kula som är lika stor som en ärta... Jag har ingen aning om vad det kan vara och frågade dem på BVC idag om det... Hon trodde att det kunde va brosk, men när jag skulle berätta för Erik vad hon sa, så kom jag på att hon inte hade svarat på vad vi skulle göra med det.. Så, jag kanske får ringa till henne imorron och fråga om hon kanske kan prata med nån läkare och fråga om det är nått osm inte ska va där, och vad man ska göra med det i så fall... Jaa ni, är det inte det ena så är det de andra..
Jaja, vi får se hur de blir me den saken...


Vad kul att så många har kommenterat!! =) De uppskattas!!

Farmor
- Vad bra att du tyckte de va fint... Snart får du se det på riktigt.. Vi längtar sp tills du kommer hit och hälsar på! Det är faktiskt inte så länge kvar nu...
Emma- Som sagt, i natt va de ingen hit att sova där.. i kväll har hon däremot inte vaknat en  enda gång hittills.. =) Skönt!! Tack för idag vännen, är glad att ni finns i våra liv.. =) Du, kan ja låna en massa böcker av dej??
Il Dufvo- Va du e söt.. Jo, ja kna ju inte sticka under stolen med att ja oxå tycker att hon e rätt go.. =)
Mia- Ja, ja, ja!! Vi VILL ses snart, SNART!!
Frida-  Jag gissar på att de e Maxstad?? Tack så mycket.. Kul att det är uppskattat att jag skriver, de e ju trots allt för er jag gör de..=) Hoppas allt e bra me dej, kram på dej oxå..
Svägerskan- Hihi.. vi hoppas oxå att prinsessan kommer sova gott... hoppas hoppas.. Jo du.. ärtan kan du ju läsa om här uppe... Hur går de för er prinsessa med sovandet nu?
Maddis- Jo, ja kan väl erkänna att ja hade ett finger med i spelet där.. =) Men jag kan i samma stund erkänna att hela vårt hem INTE ser ut så.. =) Jaa du.. när ses vi?? De va en bra fråga, ja skulle inte protestera om du sa att du kom i morron!! =) När kommer du till Svedala?? Miss u!!

Room makeover...

Det hela började i går kväll då Alva för typ 7:e kvällen i rad vaknade när vi gick och la oss.. Vi bestämde oss för att vi skulle försöka göra nått åt detta och bestämde att vi idag skulle flytta in henne till "sitt" rum... Jag tror att jag berättade för ett tag sedan att vi slängde ut kontoret därifrån för att hon skulle kunna få det till sitt...

I alla fall.. Jag tyckte att det var lika bra att göra det ordentligt om vi ändå skulle göra det...

Du kan trycka på alla bilder för att de ska bli större..
                  
Här är vad man ser när man står i dörröooningen och kollar rakt fram. En Hylla där vi även ska ha hennes leksaker såsmåningom. I hörnet av rummet har vi hennes skötbord och allt vad som hör därtill. Bredvid står gaderoben med hennes kläder, vilket är riktigt smidigt då man klär henne på morgonen!!.Hela den vänstra väggen i hennes rum är täck av gaderober, med våra saker i. Bra med förvaring - men grymt dåligt för möbleringens skull.. Så, man får göra det bästa av situationen!!


               
Längs väggen mittemot detta står hennes säng och allt vad det innebär. Vi har sätt upp en myslampa, lite tavlor och hennes mobil. Den hade hon i vårt rum oxå, så den känner hon igen och känner sig trygg med. Hon trivdes i sängen nu på dan i alla fall, det är bara att hålla tummarna och hoppas att de ska va lika glada miner ikväll.. =)
Men brukar man inte säga att förnyelse förnöjer..?? Vet dock inte om detta gäller för 8 månaders bebisar, de ååterstår att se.. =)

Rummet är inte exakt som jag skulle vilja ha det, skulle egentligen vilja måla om, men vi vet ju inte hur länge vi blir kvar här, så de känns lite onödigt... Sen är det lite litet, men som sagt man får göra det bästa av situationen!!

Så, nu vill jag veta vad ni tycker om prinsessans rum..??

Babysång och lunch...

Idag har vi varit på babysång i Nikolaikyrkan.. Det är verkligen bra, och idag var vi en bra storlek på gruppen. Det är nämligen en sån grupp som man får anmäla sig till och betala en liten summa för att få vara med. Jag tycker att det är bra, då det känns viktigare att komma dit varje gång..
Hon som har det är verkligen toppenbra, och har verkligen en tanke bakom det hon gör..

Alva älskar det och försöker på alla möjliga sätt att få ledaren att titta på henne.. =) De e sött på nått vis... Dock lite jobbigt att jag är den mest ointressanta på hela stället!!

Efter babysången tog vi en "sovrunda" på stan tillsammans med Douglas och Lisa.. Alva sov ganska länge, vilket nu i eftermiddag har resulterat i ingen sömn alls.. undra om det är bra??

Efter rundan på stan gick vi till Creperiet och lunchade.. Alva sov så skönt att jag inte ville väcka henne.. Jag hann äta halva lunchen innan hon slog upp sina... hmm blå? bruna? svarta? jaa, sina ögon helt enkelt!!
Lunchen var god, det tyckte även Alva, Lisa var MYCKET imponerad över att hon åt så bra (hon känner till hela historien) och tyckte att Alva va som en helt annan bebis.. =) MIN stora fina tjej!! Jag tror inte att jag kan förklara hur sjukt glad jag är att maten funkar nu!! Det är som om ett stenhus fallit från min rygg-så skönt!!

När vi kom hem gjorde vi ett ryck.. men de visar ja bilder på snart...

Håll till godo..


Mormorbesök...

Ååå vilken mysig helg vi har haft... Lilla A's mormor, även kallad min mamma har varit i helgen och gjort oss sällskap.
Vi har haft det jättemysigt, även om vi har varit lite småtrötta.

Igår var vi och handlade, som vi alltid gör när mamma kommer... Skafferiet, kylskåpet och frysen fylldes till bristningsgränsen=skönt att slippa handla på ett tag.
Sen på kvällen mycte vi ner oss i soffan... skönt!!

Idag har Alva, mamma och jag gjort stan.. eller nej, de va att ta i.. vi gjorde en liten hemlig mission... hoppas hoppas nu att det går vägen.. =) Evalott... du behöver ingen ledtråd.. du vet redan vad det handlar om... Jag kan säga att det är en stor sporre till att du skulle kunna komma hit och handla... billigt.. =) förstår du nu??
Ni snadr som inte vet, får kanske veta, om det går vägen... vilket jag verkligen hoppas, de skulle va så kul!!

Nu tror ja att Lilla A saknar sin mormor en aning.. för hon verkar åka omkring och leta efter henne... sötnos där...

Nu blir de snart handbill igen, hoppas på bättre resultat denna gång...

Mamma, tack för en underbar helg!! VI ÄLSKAR DEJ!!


Alva med världens bästa mormor endast 8 dagar gammal...

Glömde..

Just de.. ja glömde berätta att ja har hittat en kul grej...
En grej som skulle förändra ganska mycket i mitt liv...
En grymt kul grej, OM det blir som jag vill...

Nu är det bara att hålla ALLA tummar man har för att de ska gå vägen..
Vad det är avslöjar jag nog snart, när ja inte kan hålla tyst längre!!

HEJA SVERIGE!!

Balonmano

Nu är klockan 10 över 8 och flickan sover sedan 1 timme tillbaka.. vi lyckades hålla henne vaken 1 timme genom lite bus och bokläsning... Det roligaste just nu är att kika på sig själv i spegeln... Hon har en liten bok med en spegel i som hon tittar på... Hon liksom flirtar med sig själv och så blir hon lite blyg sådär.. de ser tokigt sött ut.. Hon likson skrattar åt den och sedan vänder bort huvudet.. =) Kul tycker vi...
'
Nu ska jag bänka mig framför tv:n för det är Sverige-Kroatien som spelar.. mycket spännande match faktiskt... För er som inte vet det har jag spelat handboll en hel massa år och det är överlägset den roligaste sporten att sitta och titta på! Det är inte utan att man längtar tillbaka till planen när man ser det...

Nu är det HEJA SVERIGE som gäller!!!
(Balonmano är spanska och betyder handboll..)

Heja heja heja heja...

BJÖRNEN SOVER, BJÖRNEN SOVER I SITT LUGNA BO...




Bada bada..

Idag är det torsdag vilket innebär badhuset för den lilla familjen (i alla fall de torsdagar då mannen i huset är ledig).
Det var lika uppskattat denna gången som förra, hon är verkligen en riktig fisk som älskar vattnet. Vi funderade lite innan om hon skulle känna igen sig, eftersom det bara var en vecka sedan, och jag troa att hon gjorde det. För när vi kom in i duschrummet blev hon alldeles till sig, och när jag tog fram hennes badtrosor blev hon tokglad.. =) Så kul att se.

Idag hade vi med oss cyklop så att vi skulle kunna kika på henne under vattnet när hon dök, det var kul å se.. Hon tittar under vattnet och ser allmänt intresserad ut där under.. Tittar sig omkring, undrar hur mycker hon ser egentligen.. =)

Maten går förresten bättre och bättre. Jag försökte mig på ett eget recept härom dagen som verkligen har uppskattats av lilltjejen. Det bestod av krossade tomater, makaroner, vitlök, lök, basilika, timjan, grädde och olja. Allt detta kokas samman och sedan mixar jag det så att det blir puré... Det kanske inte är det bästa att puréa 8 månaders mat, men vi tänker bättre pureat än inget alls.. håller ni inte med? Hon lär sig äta mat med bitar förr eller senare ändå.

Så, idag har hon inte ätit ersättning en enda gång, HEJA HEJA ALVA!! Det känns skönt, väldigt skönt!

Nu sitter pappa och ger kvällsmat bestående av gröt.. men hon är sjukt trött, så jag har ingen aning om hur hon ska klara av att va vaken till 7 i kväll... men men, de ger sig nog..


Lägga puzzel är väldigt kul, men svårt. Idag la jag ett puzzel på dagens tema: Bada, bada


Glad i hågen alldeles innan kvällsmaten..

Dagens Outfit: bruna HM strumpor, som för övrigt är de enda som sitter kvar på hennes fossing, Kappahl jeans som snart har sjungit sin sista vers (har haft dem sen hon var typ 3 månader, så de får väl va godkänt?) och body från Villervalla som hon fick i julklapp från sina söta och snälla kusiner, Felix och Stella...

Nya tillägg i Lilla A's kunskapsbank...

Den senaste tiden har det hänt mycket i Lilla A's kunskapsbank. Eftersom jag inte har uppdaterat denna på VÄÄLDIGT länge kan de som inte träffar oss få en hel del luckor i historien.. Men, det är ju egentligen ingen som är intresserad förutom de närmast sörjande skulle ja tro,Så, här kommer en liten lista..

  • Ålar sig fram, jo, visst nu har det släppt och kanske, kanske kryper hon snart.. även om hon inte verkar finna det särskilt intressant...
  • Står stadigt utan stöd... Idag stod hon i 30 sekunder MINST... hon höll på att tappa balansen, men hittade den igen.. Hon märkte dessutom att hon stod själv och log som en sol där hon stod och balanserade...
  • Går MED gåstol.. Alltså inte I gåstolen.. Tills vi får upp hennes julklappar (på lördag kommer mamma med lasset) där det finns en lära-gå-vagr, har hennes gåstol fått fungera som gåvagn.. Hon håller i det lilla bordet och går framåt.. Vi håller i bordet, för annars pinar det ivär, på tok för snabbt...
  • Vinka... När man vinkar till henne, vonkar hon tillbaka...
  • Klappa händerna, dock inte på det vanliga sättet, utan på hennes egna sätt... Hon börjar med en hand uppe och en nere och sedan möts de på mitten och så klappar hon.. liksom upp och ner.. fattar ni??
  • Räcka ut tungan och blåsa så att hon låter som en bil... Detta gör hon i tid och otid och tycker att det ät grymt kul.. Verkar ha blivit som hennes grej.. framförallt när hon vill "busa"...
  • Peka på lampan. När vi frågar henne, Vart är Lampan tittar hon på den och pekar med hela armen.. såå sött!!
Ska försöka dokumentera dessa nya framsteg, och en sak kan jag säga, det blir bara roligare och roligare...

Hon är så sjukt go vår älskade tjej, inte sant??


Nu rullar vi på...

Nu börjar det faktiskt funka lite bättre med maten. Hon äter i alla fall nästan en hel portion gröt morgon och kväll, det känns skönt! Detta har resulterat i all vi har kunnat ta bort hennes sena kvällsmål som vi har gett i sömnen på grund av att hon har ätit så dåligt innan. Nu har vi alltså slutat med det. Igår var första gången.
Då varknade hon till vid 1 och då tog jag upp henne och la henne i vår säng och så somnade hon, vaknade 1 minut i 5 (den magiska grönsen har vi satt till 5, alltså när kl är 5 får hon välling för att sova vidare). Hon åt välling, sonade om och väckte oss vid halv 9 typ... vet inte när hon vaknade, men förmodligen tidigare.. Då är det upp och äta gröt som gäller...

I natt vaknade hon första gången kvart i 5, fick välling, somnade om och vaknade vid halv 9... eller då vaknade jag av henne...

Hmm.. det känns som att det är dax för oss att ta tillbaka natten, för att få sova en hel natt snart.. börjar kännas att det är drygt ett år sedan.. vid jul förra året fick jag ju sån foglossning att jag inte klarade av att sova på nätterna,..
nej, nu får det bli ordning här!!

Nu ska hon snart få flytta in till sitt rum oxå, spännande.,. hoppas de blir bra!!


Utflykt igen..

Ävern denna dag har bjudit på mysig familjetid med utflykt. Idag bestod den av en tur till Hagabaden, där bassängen är uoovärmd till bebisvänlig badtemperatur varje torsdag. Lilla A och jag var där några gånger i höstas tillsammans med Jonathan och hans mamma, men idag for vi dit hela lilla familjen, mamma, pappa barn.
Alva sov hela vägen dit, så vi passade på att slinka in på ICA och handla lite frukt till oss och mat till henne så att vi skulle kunna ta en liten matpaus mitt i alltihopa. Och eftersom vi nu har fått restriktioner att ge henne riktig mat, och vi hade glömt bort att ta med oss det, blev det in på ICA och köpa en burk...

Vi hade inte så höga förväntningar då hon inte har badat i badhuset på läänge(läs 3 månader, minst). Vi trodde nog att hon skulle vara ganska feg och ha tagit typ 3 steg tillbaka från babysimmet.

När vi kom dit upptäckte vi att hennes kompis Jonathan (som jag nämnde tidigare) var där tillsammans med sin pappa, det var trevligt!

Väl i bassängen var hon som en fick från första böjrjan och hon fullständigt strålade som en sol. Hon charmade både en och sju gamlingar som var dör och badade. Det var verkligen härligt att se henne!

Vi hoppade, skvätte, simmade, åkte på flytgrejer och dörk, dök och dök... Första dyket var rätt blygsamt från mammas sida, och även Alva var lite reserverad... Men när hon gjorde det andra gpngen kom hon upp up vattnet med ett stort leende! Vi dök säkert 15 ggr och hon tyckte verkligen att det var superkul!!! Vi testade med att hon fick stå på kanten och så lyfte vi upp henne och sedan doppade vi henne med huvudet före, precis som ett riktigt dyk, och det gillade hon skarpt!! Vår duktiga tjej!!

Vi var i badhuset i typ 2,5 timmar och av dessa badade vi kanske i 1,5 timme. Hon åt helt ok i pausen, och när det var dax att gå upp var lillan toktrött!
Vi duchade, tvättade oss, klädde på oss, och sen somnade hon som en stock när vi la henne i vagnen för att åka hem.

En mycket lyckad utflykt som säkert kommer att göras om SNART!!

Vi kilade även on på bibblan och hämtade en present som hon skulle få av dem... en bok för att hon har blivit stora tjejen, 8 månader på lördag!!
        
Tack kommunen för denna..

Vi tog tyvärr inga bilder i badhuset, hade glömt kameran. Men här är ett kort från alldeles nu..


och två från i förrgår...




Tycker ni kommenterar för dåligt.. nu när jag bloggar som en tok kan ja väl få en liten kommentar?


Pick-nick i parken..

Vi hade gjort varm choklad och mackor och tog med oss dessa ut och satte oss i parken i solen och bara myste. Det var verkligen en mysg famiiljestund, även om lillan sov...
Jag tror att det är vikigt att fånga guldkornen i tillvaron för att finna nytändningar, det gjorde vi idag!
Vi hade det verkligen supermysigt!!!


Jag å min älskade på vinterpromenad för ett år sedan, tänk vad mycket såm har hänt sedan dess...


BVC

Nu har vi kommit hem från en tur till BVC och en promenad på stan inklusive picknick i parken. Det sistnämnda var mycket mysigt, dock var BVC en mindre lyckad historia.

Som jag har skrivit innan har hon ju dels varit sjuk, dels har hon ju ätit väldigt dåligt med mat. Detta har nu resulterat i att hon på 1  månad har gått ner 200 gram i vikt. Hon hade dock växt 1 cm på längden. Detta gör att hon i princip har hoppat ner en kurva, vilket inte är det bästa. Hon ska ju fortfarande öka i vikt, även om det är mindre nu, varje månad jämfört med i början.

Jag känner mej lite smått nedstämd nu på grund av detta, men hoppas att vi snart kan få ordning på hennes ätande!!
Gröten är ju ett vinnande koncept, men idag fick vi order om att vara envisa även met riktig mat. Så nu ska ja ställa med och laga fisk med potatis och sås. Tydligen skulle jag tillsätta extra fett oxå...



Visst är jag väl söt i alla fall??

Lekdag

Imorse när jag ringde till min kära syster, som bor i min gamla hemstad så sa hon att hon inte riktigt hade tid att prata... Hon sa att de hade lekdag hemma hos henne.

Det har faktiskt vi oxå haft, en riktig lekdag. Man märker att Lillan mår bättre, hon är mycker mindre kinkig och vill verkligen leka.. Det är skönt att se att hon är tillbaka till sitt normala tillstånd...
Vi har varit hemma hos Emma och Nils även denna dag, och det var mycket trevligt. De är ju i princip jämngamla, det skiljer bara två veckor, så det är väldigt kul att se att de nu verkligen bärjar connecta!!

Vi försöker göra om Alvas rutiner till att somna en timme senare på kvällen. Inte för att hon vaknar för tidigt, 8 tycker jag är riktigt bra, om man jämför med många andra... Nej, utan för att när hon somnar vid 7 på kvällen vaknar hon ibland 1 timme senare-störtpigg= INTE OKEJ!!
Nu tänker vi istället att om hon somnar vid 8, så kanske hon sover lungt hela kvällen. Idag har det varit en alldeles perfekt dag för detta eftersom hon av nån anledning vaknade typ 1 timme senare än vanligt, sov förmiddagen 1 timme senare och så även eftermiddagspasset. Detta gör att vi inte måste slita häcken av oss nu för att hon ska va vaken...

Ikväll åt hon nästan ! PORTION gröt, REKORD!! DUKTIG FLICKA!! Det tar sig... Mer om detta snart..

     
     

Min lilla fina ängel


VAD JAG ÄLSKAR DEJ!

Ommöblering

Vi håller på att göra om här hemma. Nu börjar ju lillan bli så stor att hon kan börja sova i sitt rum snart, när vi fått ordning på magen och nätterna ordentligt. Idag gjorde vi slag i saker och ändrade om, alltså vi flyttade ut kontorsdelen hit ut, till vardagsrummet. Vi har ett ganska stort sådant och har tidigare haft plats för ett runt matbord här, men nu fick det ge plats åt "kontoret". Jag tycker att det blev över förväntan. Det blir en diskret liten hörna som vi kommer sitta och jobba i.

Vi hade först tänkt att skärma av med ett draperi, men nu kom vi fram till att det skulle ta bort så stor del av rummet, så vi delar av med en bokhylla i stället. Jag kanske är snäll och lägger ut bilder när det är klart.

Lillans rum är inte klart än, vi kan inte bestämma oss för om vi ska måla om eller inte, plus att det just nu fungerar som avställningyta när vi fixar iordnong. Men snart så, snart ska det vara klart, och det blir KUL!!!

Jag älskar ju att fixa och trixa, och nu längtar jag så grymt mycket till min kära syster kommer hit med alla våra julklappar som var PÅ TOK FÖR TUNGT att dra med sig först upp till norrland och sedan hot ner. Förhoppningsvis kommer hon till helgen!! Det var ju nämligen en massa inredningsprylar till lilla A där, mmm ME LIKE!!

Alvas rum blir flickigt, barnigt och prinsessigt med pastellfärger av olika slag, tror verkligen det blir bra!!


(Bild från Saker & Sockor)
Ok, inte riktigt hur det kommer att se ut, men flickigt ska det i alla fall bli.. =)

Konstig mage

Den senaste veckan har lillans mage krånglat nått så in i bängen. Kaskadspya och dierré har avlöst varandra.. Till detta här att hon ju äter väldigt dåligt med mat (även ersättningen, som dock blev lite bättre idag). Så vi har efter samtal med BVC försökt att ge henne vätskeersättning som vi gjorde av: 1 liter vatten, 2 msk socker och 1 krm salt. Vi smaksatte även detta med clementin så att det inte skulle smaka päcka.. Tydligen är den satsen kroppens naturliga uppsättning av socken, vatten och salt och det ska hjälpa barnet att inte torka ut.. Vi har dock inte fått i tösen speciellt mycket av detta och dierrén vill inte ge med sig.

I morgon är det vi som ringer till BVC igen och så får vi se vad de säger... misstänker att de vill att vi ska komm ain och få henne undersökt.

Ps. ikväll åt hon ändå 1/2 dl gröt med blåbär till, det är ju ialla fall nått!!

Julgransplundring...

Idag har vi varit på julgransplundring..
Det var jättemysigt, å gott.. =)
Emma hade så fint klätt granen med en massa godis och lyssna och lär, majskrokar till bebisarna, va inte de sött så säg?
Dessa hade hon hängt längst ner i granen så att de små skulle nå dem, hon är ju allt bra pedagogisk hon, min vän!

Vi hade det trevligt och fick träffa Emmas vänner, vilket var kul. Hon har ju alltid nämnt dessa i samtal, och då är det alltid spännande att få ett ansikte på personerna.

Jag tror att Alva var glad över att träffa folk igen, för hon var supernöjd trots kronglig mage och stojiga barn!!

KUSINBUS


Sjukstuga

Det är sjukstuga hemma hos den lilla familjen idag... Erik blev sjuk i natt, Lilla A har varit sjuk mer eller mindre de senaste två veckorna, och jag har hör och häpna klarat mej från detta (jag som alltid blir sjuk)... fram tills idag..
Jag skulle inte påstå att jag är dödssjuk direkt, men jag har inte mått prima. Jag har liksom haft ont i kroppen, magen, huvudet, mptt lite illa och känt mig allmänt nere. Jag hoppas verkligen att det ger sig, för i morgon ska vi hem till några vänner på julgransplundring.. De ska bli trevligt...

Lilla A sov jätteoroligt och vaknade till rejält 15 min efter att hon hade lagt sig, och då var hon pigg som en nötkärna. Detta resulterade i all hon fick komma upp och "leka av sig". Vi trodde detta skulle ta typ 20 minuter, men ack så fel vi hade. 2 timmar senare satt vi foortfarande och väntade på att hon skulle trättna. Sagt och gjort. vid 21.45(!) började hon grälla och då tänkte ja att jag skulle gå och lägga mej med henne. Det är ju faktiskt ganska mysigt att ligga tätt intill henne när hon ska sova. Inte för att de händer speciellt ofta, men ändå... Då tänkte ja att Erik ju kunde lyfta över henne till sin säng när han kom och la sig, för jag skulle förmodligen däcka före Lilla A... Så blev inte fallet, som ni märker. För här sitter jag nu, och jag är knappt trött... vad är det med mig??

Lite bilder kanske..??

         
         

Du kan klicka på bilderna om du vill se dem lite större, och för er som undrar, ja, jag håller på att lära mig att redigera foton.. =) De va hemskt kul ju.. snart kanske ja kan göra stora kollage.. =)

Bilder och matvägran

Ang Lilla A's matätande, så kan jag meddela att det det fortfarande inte funkar speciellt bra...
Vet verkligen inte vad jag ska ta mig till.. Känner mej färdig att ge upp kampen... Det är så grymt frustrerande så ni anar inte!
Visst, det finns värre saker i världen än att ens barn inte vill äta riktig mat, men om det fortsätter såhär kan det verkligen bli ett problem! Hon är snart 8 månader nu, så det är minst sagt på tiden att hon i alla fall öppnar munnen...

Aja, nog om det, här kommer bilder på fina fina Alvis.. Det är duktiga farfar som har tagit de flesta bilderna!

Julklappskläder från farmor å farfar, tack! (Kameran tas fram av farfar, och fotoblicken tas fram av Lilla A)


Dreggel, dreggel å så SMILE!!


En slagen och trött hjälte.. sjkuling..


Leken är i full gång!


Bada bada..


...de e kul!




Tillbaka i verkligheten

Nu har vi kommit tillbaka hem. Det känns faktiskt skönt. Även om det är alldeles fantastiskt på alla sätt och vis att hälsa på släkten så är hemma ändå hemma. Det är här vi hör hemma numer, och jag trivs med det. jag trivs med livet tillsammans med min lilla familj och i vår lägenhet, faktiskt...

Andra delen av jul/nyårsfirandena beståd till stor del av sjukdom, tyvärr. Erik blev sjuk i feber, hosta och halsont för att sedan smitta ner Lilla A.. Det är jobbigt att se henne må så dåligt, utan att man kan göra nömnvärt mycket för att hon ska må bättre.

Nu hade hon typ blivit frisk från öronont och feber, hostan sitter fortfarande i. Men nu har hon fått nåt annat skumt.. Typ nått med magen, har ingen aning om vad det är.. Kräk överallt och VITT (hör å häpna) bajs.. Nån som har nåpn erfarenhet av detta och vet vad det kan tänkas vara?

I övrigt tror jag även att Lilla A är glad att vara hemma. Hon känner igen sig, visst gör hon det. Det är kul att se hur hon liksom upptäcker saker här hemma som man märker att hon känner igen... Hon blir så stor min lilla tjej...

Här hemma är det mesta sig likt, förutom ett par blommor som sist jag såg dem stod på bena.. de har nu fått lämna detta liv... Men, jag gråter inte över spilld mjölk, det är ju inget värre som har hänt..

Bilder kommer snart...

RSS 2.0