Babysim...

Nu ska vi  snart kila iväg till badhuset där det vankas babysim..
Vi trodde inte att vi skulle få npn plats på det, men de ringde i fredags och sa att vi hade fått det!! JIPPI!!
Det ska bli så mysigt.. hoppas att vår lilla skatt älskar det..

Just nu håller hon på med sin avvosyssla.. snacka med MUMIN i sitt babygym...

Vi hörs!!

Redogörelse av nattens bravader...

Jag utlovade en recension på vår "hålla vaken afton", så här kommer det!!

Hon sov mycket bättre!! Vaknade första gången 1, vilket inte var klockrent, men des sov hon till 5 och sen till 8..
Så det var en mycket bättre natt i natt.. fortfarande långt kvar tills hon sover hela natten, men vi hoppas hoppas att hon snart klarar av det.. igen!!

Vi har köpt en ny babybjörn, en såndär ergonomisk.. Men jag vet inte jag.. den känns så dyr och så vet vi inte hur länge hon vill sitta i den... kanske går tillbaka med den..
Funderar på en bärsjal, hur är den?? Är den skön för onda ryggar?? Är de ergonomiska??
Nån som vet?


Glömde bilden..



Här leker vår lilla flicka i sitt nya babygym.
Hon fullkomligt älskar det!!
Vill även tillägga att hon bara sekunderna efter att bilden togs snurrade hon runt till rygg. Hon gör det typ hela tiden. Visst e hon duktig??

Är ni inte impade??

Dessa små liv...

Runt omkring mej virvlar det av en massa småttingar ni känns det som. Det är syskonbarn, bebisar i föräldrargruppen, vönners bebisar här i Öret och så är det vänner från förr som har fått sig små liv att vårda. Överallt kryllar det som sagt om små liv. Alla dessa små liv har sina egenheter, sina egna viljor och är verkligen sina egna personer.
Just nu går mina varmaste tankar till den allra minsta av dessa små liv som jag nyss nämnde, Lilla Saga. Hon är så liten att man knappt kan fatta att det är sant. Det går inte många minuter utan att jag ägnar denna lilla flicka och hennes fantastiska, starka och otroligt duktiga mor en tanke. Just nu finns det inte många jag beundrar mer än Fröken T. Hon är så fantastiskt stark och har verkligen inte tappat hoppet om sin lilla flicka. Jag beundrar dej, det vill jag att du ska veta!! Jag ber verkligen att det ska gå bra för detta lilla liv, för ingen förtjänar denna lilla flicka så som fröken T.

Nu till mitt lilla liv här hemma. Även hon har sin personlighet, och inte att förglömma sina egna viljor. Hennes starkaste viljor den senaste tiden har varit att somna tidigt på kvällarna. SKÖNT kan vissa tycka, men det tycker inte hennes mamma som måste upp vid 1 för att ge henne mat, för att hon ätit för dåligt innan hon somnade. Inatt var en sån där natt som man inte vill vara med om. Hon vaknade vid 3 och tyckte att hon hade sovit färdigt... hon låg och gurglade och pratade med sig själv till en början, men efter ett tag tyckte hon att hennes mamma och pappa oxå skulle prata med henne, så hon började gny och gnälla lite... Hennes mamma blev då gasnska irriterad och kände sig ganska frustrerad, då tog hennes pappa upp henne så lugnt ur sängen och gick ut och lekte med henne nån timme. Efter ett tag gav han henne mat, och sen var det faktiskt dax att sova igen. Hon somnade och sov till halv 8. Alltså, detta kan kanske låta som en bra natt, men det var faktiskt ganska jobbigt. Att hon vaknar mitt i natten och tror att det är morgon ÄR INTE OKEJ.

Så, vad gör vi åt detta, jo, i kväll har vi toklekt med vår lilla flicka och trots att hon i typ 1,5 timme höll på att somna stående fick vi henne att vara vaken till 21.30. Det var mycket bra tycker vi. Hon var nämligen helt slutkörd vid 08.00. Vad gjorde vi då, jo vi sjöng, läste sagor, pratade, lekte i hennes fina NYA babygym, babade, bytte bjöja mmmmm... Hon var på bristningsgränsen till att börja gråta i 1,5 timme, men vi klarade av att hplla henne i schack. Så, nu får vi se hur det blir i natt. HOPPAS HOPPAS att hon vill sova läääänge i natt...

Nu ska ja själv ta natten för att eliminera risken att få ett smått hysteriskt anfall i natt om det inte går som vi har tänkt oss..
Först ska ja fixa lite ersättning som ja kan ge henne i natt...

Jag antar att ni får veta hur det gick...
I morgon ska vi förresten till badhuset och bada varmvattenbassäng med vår lilla flicka.. hoppas hon gillar det!!
Vi hörs..

AKUTEN...

Som sagt fick lilla A sin 3-månadersspruta i tisdags.. När kvällen kom fick hon feber och blev jättedåsig!! Hon bara låg i min famn och kokade.. Vi gav henne alvedon, och det verkade hjälpa bra. Hon sov sen bra på natten. Onsdagen började bra, med en mycket glad tjej på morgonen och fram till 11 ungefär. Erik var ensam hemma med henne eftersom jag var på 2-timmars massage. Hon satt i babysittern och lekte och helt plötsligt började hon gallskrika som om något stack henne. Det ville inte gå över, utan hon hade typ panik i 15 minuter... skumt.. Hon fick mat och blev jätteglad igen...
Igår upprepades detta X antal gånger, alltså att hon var tokglad ena stunden för att i nästa bara skrika rakt ut. Till saken här att hon i princip inte åt något på hela dagen och kissade inte på ca 6 timmar. Vi gav henne alvedon och ringde sjukvårdsupplysningen.. 2 ggr. Första gången sa de att vi skulle fortsätta med alvedon och försöka få i henne så mycket mat det bara gick, funkade inte det skulle vi ringa igen, sagt och gjort... Inget funkade, så vi ringde igen. Rådet vi fick vad att åka in till AKUTEN!!!
HALLÅ, AKUTEN!! Självklart fick jag lite smått panik och ringde mamma samt grät en skvätt.. skulle min lilla flicka få åka till akuten. Väl där fick vi gå direkt till barnakuten som har en egen kö, tack och lov! Vi satt där i typ 3 minuter och fick sen träffa farbror doktorn.. Han konstaterade att han inte trodde att det var någon fara med henne, men att vi skulle hålla henne under uppsikt... Ta tempern och försöka få i henne vätska..
Hon vaknade två gånger i natt och var lite kinkig.. men de gick ganska snabbt över.. TUR!!

Idag har hon varit jätteglad och mysig och ligger nu och sover i sin vagn... Hoppas hoppas att vårt lilla hjärta mår bättre nu!!

Dramatik på hög nivå, inte sant?

Visst har hon blivit stor tjej!?

Kort sammanfattning av sommaren

.övik.
.underbar.
.jobbig.fantastisk.
.familj.kärlek.bajs.kräk.
.blöjor.mat.grillat.landkrabba.
.lillaA.trött.energi.lugn.innehållsrik.
.jobbig.vänner.umgås.leka.gråt.skratt.
.ryggvärk.bärabarn.promenader.sol.
.trygghet.släktträffar.uppvisning.
.oro.krävande.hemlängtan.
.osmingad.amning.
.barnfamilj.
.åmål.




Hemfärd, Nya möbler och spruta..

Nu har det hänt så där mycket igen sen jag uppdaterade, det är alltid lika jobbigt att veta vad man ska prioritera att skriva om då... men jag börjar från början och så får vi se hur långt jag kommer..

I söndags var det dax för oss att fara hem till lugnet efter sommarens stormar (hihi, där fick ja till de va??).. Vi skulle åka hem och innan vi landade hemma skulle vi ta oss in till IKEA och handla nytt köksbord (stolar har vi redan köpt, hör å häpna i Åmål) och en gaderob till lilla A's rum, samt lite smått och gott, ni vet hur det är. Efter IKEA skulle vi till Willys och storhandla mat, eftersom våra skafferier var länsade. Vi var något spända för denna dag, men hade planerat den ganska väl tyckte vi. HELA dagen gick verkligen hur bra som helst.. lilla A skötte sig exemplariskt verkligen... hon är nog en sån människa som är bäst när det gäller helt enkelt.. hihi, precis som sin mamma.. Vår lilla älskling verkade nöjd med att vara hemma, även om hon inte var på sitt bästa humör första natten i sin säng... Men det ska bli bättre, det har hon lovat mig..=) Antar att det är en massa nya lukter som hon inte känner igen och som gör att hon inte kände sig riktigt trygg...

På IKEA köpte vi som sagt nya möbler, och vi har varit riktigt duktiga och monterat upp dem samt gjort oss av med de gamla. Bordet sålde vi nyss till en mycket nöjd tjej!! Jippi!! Det blev som ett helt annat kök, och det blev verkligen jättefint!! Vi är mycket nöjda. I lilla A's rum har vi installerat en ny liten gaderob som är i samma serie som skötbordet.. det kommer bli jättefint där inne när det är klart. Vi köpte även nårga lampor till hennes rum för att få et precis så som vi vill ha det... flickigt och fint!! Kanske kommer upp bilder på det senare...

Idag hade vi tid på BVC för att träffa lilla A's sköterska, som hon dock bara träffat en gång..
Hon tyckte att hon var mycket söt och som hon uttryckte det, mycket försigkommen.. hihi.. Kan ju här flika in att hon har vänt sig från mage till rygg och nu oxå från rygg till mage... hon är allt duktig hon.. =) Hon har även hunnit fylla tre månader och det firades med att ta tremånaders sprutan... Den beståd av två sprutor med en massa vaccin i. Tycker att hon klarade det ganska bra, klart att hon grät till lite, men hon var långt ifrån otröstlig... Vägde och mätte henne även idag, och det konstaterades att hon går upp ganska dåligt i vikt vår lilla tjej, men vi avvaktar några veckor så får vi se hur det ser ut om två veckor igen innan vi tar till några åtgärder...

När man har tagit den där sprutan kan man tydligen bli hängig, trött och så feber, även om febern inte är så vanlig... Vår lilla tjej har dock lyckats få febern.. inte så hög som tur är, men erik åkte till apoteket och köpte alvedon som vi gav henneö Hon var verkligen helt utslagen hela eftermiddagen.. stackars liten!!
Vi hoppas nu på att hon är lika utslagen i natt så att vi får sova gott allihopa!! =)

I morgon vankas det 1 timme och 45 minuters massage för min del. Det är min livs första mors-dagspresent från min lilla tjej (misstänker att det var hennes pappa som kom på det, eftersom hon bara var några dagar då.. =)). Det är i alla fall HELKROPPSMASSAGE med hand-, fot- och ansiktsmassage... OJOJ vad skönt det ska bli, och välbehövligt!!!

Vill härmed även skänka en tanke till min kära vän Therese och hennes lilla lilla lilla Saga.. Jag tänker på er och hoppas att det SAGA kommer att bli sann, och att allt blir bra.

Har tyvärr ingen bild att bjuda på just nu, men håll till godo, det kommer.. =)

Lite nya saker.. =)

Idag kom det en massa nya sager hem till mamma som vi hade beställt till vår söta lilla flicka...
En varm åkpåse måste hon ju ha till hösten, så en sån har nu inhandlats. Passade på att köpa en cool dräggellapp från samma ställe när jag ändå höll på, hon har nämligen börjat dreggla nått alldeles kompiöst... Stället som det köptes på heter pippilotta.se och de har mycket fina saker!! Ni som känner mej vet att jag älskar nya saker!! wihii!!!


Den nya dreggellappen

En söt brun klänning och tillhörande tröja från märket obaibi


Finfin grå/brun vinterjacka från märket obaibi

Lilla A's nya åkpåse, Den är lika söt som den ser ut!

Här bjuder jag på några smakprov på våra fynd vi gjorde på LINDEX i Säffle häromdagen!

Ljusblå/vit-rutig blus från FIX och blå hängslejeanskjol


Brun pajasmössa =) Hon är jättesöt i den, på riktigt.. Kort på det kommer senare.. =)

Det är för övrigt galet vad många roliga butiker det finns att handla bebiskläder i på nätet.. =) Och att det dessutom kommer hem i ett paket bara dagarna efter beställning gör att det känns som rena födelsedagen!!!
Testa vettja, men se upp, det finns en potensiell risk att man blir beroende!!





Nu mår hon bättre igen...

Hinner inte skriva så mycket nu, men vill för alla nyfika själar bara meddela att vår lilla flicka mår bättre nu..
Sov jättebra i natt, och det var verkligen SKÖNT!!

Nu har Erik bara 3 dagar kvar att jobba, så otroligt skönt!

Har även anmält mej och Alva till spädbarnsmassage idag.. =) ska verkligen bli kul!!

Igår åkte vi till Säffle för att kika lite på Lindex. Vi hittade jättefina saker till vår lilla flicka. Vi var dessutom grymt duktiga och tänkte långsiktigt. Vi köpte kläder på rea till NÄSTA sommar!! Det ni... Vuxenpoäng till familjen!!

Vi hörs senare!

Vilka är ni??

Vilka är ni som är här och läser??
En av anledningarna till att ja lösenordsskyddade bloggen var att jag inte hade en aning om vilka ni är...
Kan ni inte bara meddela vilka ni är så skulle de kännas bättre...

Idag blir de till att göra stan...

mammas älskling!!






Tack!!

Tack MIN älskade mamma för att du är så underbar!!
Jag älskar dej!!
Du är den bästa av de bästa!!


Stackars lilla flicka..

Det är riktigt synd om min lilla lilla flicka...
De senaste 3 veckorna har hon krånglat rejält med maten, legat vid bröstet och bara skrikit när det varit dax för mat...
Vissa dagar har hon inte alls ätit i vaket tillstånd, utan vi har fått ge henne maten när hon har sovit.. stackars lilla flicka...
Vi ringde då till BVC i veckan för att se vad det kunde bero på.. Sköterskan sa att hon trodde att Lilla A inte blev riktigt mätt av min mat.. kanske inte så konstigt när jag bara får ut typ 40 ml när jag pumpar ut bägge brösten 5 timmar efter att hon ätit... Så hon tyckte i alla fall att vi skulle börja ge tillägg.. Till saken hör att Lilla A inte velat ta flaskan heller dessa dagar när de varit som värst... Men vi försökte och hon tog den!! JIPPI, vilken lycka, nu skulle allt bli bra... trodde vi.

Eftersom hon den senaste tiden verkligen har fått i sig lite mat, så har säkert hennes magsäck blivit ganska liten, och det resulterade i all hon inte orkade så mycket av ersättningen hon fick.. men vi kämpade och kämpade med att åtminstone trycka i henne lite... Framförallt på kvällen, eftersom jag vill få sova och inte vakna flera ggr/ natt. Har ju varit ganska bortskämd med att få amma endast en gång / natt nästan från början.. Nu har det varit nätter då hon ätit 4-5 ggr... inte kul alls..

Igår kväll bestämde vi oss för att ge henne lite extra innan vi skulle lägga oss vid 10.. hon sov, men vi tänkte att det funkar säkert att ge henne i sömnen... hon fick tillslut i sig typ 10 ml. Nu kommer vi till det hemska... hon vaknade vid 23.45 och var helt otröstlig, alltså HELT... hon bara skrek, efter några minuter kom det en rejäl prutt, och därefter ännu mer skrik...
Vad ksulle vi göra, hon ville ju inte äta.. Jag blev helt ifrån mig, och visste inte vart ja skulle ta vägen... Gick ut i rummet och satte min och gungade och vaggade henne... det gick ganska bra.. hon somnade, vi försökte lägga ner henne i sängen, men återigen gallskrik och lite pruttar. Jag sa åt Erik att försöka sova, han skulle ju upp och jobba idag, så mamma och jag satt här ute med lilltjejen. Gick in på familjeliv och läste, och där hittade vi en med exakt samma problem.. Den tjejen tålde inte ersättningen. Det är nämligen mycket mer svårsmält än bröstmjölken.. Efter mycket om och men kunde jag tillslut l'gga ner henne, och hon sov några timmar för att sedan upprepa samma visa igen... STACKARS LITEN!
När hon vaknade i morse va hon en jätteglad tjej som såg och gurglade och pratade som bara den.. skönt att hon mår bättre. Nu är hon ganska trött, och behöver jag säga att viinte ska ge henne NAN nått mer.. får ringa BVC i morron å se vad vi kan göra..
Nu ligger min lilla tjej och sover, och jag tänkte att ja skulle joina henne nu...
Visst är hon söt, mammas lilla flicka?

Ha en bra dag...

...

Äh, tar bort lösenordet.. för ett tag i alla fall..
Njut av läsningen vettja.. =)

fjärde augusti tvåtusenåtta

Idag den 4 augusti 2008 har vi varit gifta i ett år. I just denna stund för ett år sedan var jag just klar med min sminkning och håruppsättning. Erik satt nu i frisörstolen och blev fixad i håret, och om bara nån minut kom fotografen och hämtade oss och körde iväg till gssmla kyrkan där korten skulle tas..

Ja, tänk att för ett år sedan fick vi varann, och kort, kort därefter kom vårt lilla underverk till. Tänk att vi, Erik och jag har åstadkommit ett sånt fantastiskt underverk. Tänk att allt på henne är helt perfekt. Varje liten del av henne är verkligen fulländad. Ååå vad vi älskar vår lilla flicka!!

Lilla A's nya favvosyssla är att bada. Hon har fått en såndär bra stol som hon sitter/ligger själv i. Där ligger hon och sprattlar och skvätter och har hur kul som helst!

Idag ska vi köpa köksstolar som vi har hittat, ta en tur på stan och hälsa på familjen G och fika kaka som jag bakat nu på morgonen!!

Bjuder på en ny bilder... och en gammal...




Lösenordsskyddat bloggen

Hej allihopa!!

Om ni nu har kommit hit betyder det förhoppningsvis att du känner oss ganska väl. Du kan vara en släkting eller vän till oss. Jag har länge funderat på det här med att ha en offentlig blogg som hela världen kan komma åtoch läsa, och där man häver ut sitt liv.. Just nu har jag kommit fram till att jag bara vill att de som jag väljer att
berätta det för ska få komma in här och läsa om oss. Denna bloggen är alltså inte till för att få så många läsare som möljigt och hamna på bloggtoppen. Den är till för att ni, kära familj och vänner ska få följa vårt liv tillsammans med vårt lilla underverk på nära håll, trots att ni kanske är långt borta.

Tycker att det känns bra så för stunden, sen får vi se framöver, men hursomhelst, känn dej utvald att just du får komma in här och spana.. =)

På återseende...

RSS 2.0