Mammas fina flicka..

Lillan är verkligen ingen liten bebis längre!! Hon förstår så sjukt mycket, och detta har hänt på bara några dagar...
Här kommer en liten uppdateringslista till er...
  • Om man frågar henne nått och hon inte vill det, skakar hon frenetiskt på huvudet och säger nänänänä..
  • Hon busar som bara den och älskar när man jagar henne på golvet.
  • Tittutleken..
  • Hon står riktigt stadigt (eller står lull eller vad det heter) och tar några få steg.
  • Hon kommunicerar verkligen på sitt eget lilla sätt... Vill hon tex till mig, sträcker hon sig till mig och säger mamma..
  • Ibland när Erik kommer hem, eller om vi kommer hem brukar hon säga pappa, som att hon menar att nu får jag träffa pappa.
  • Dansa, dansa och åter dansa. Hon älskar det, och så fort hon hör musik kommer hon igång... Igår gungade hon sig igenom hela babysången...
  • Hon härmar typ allt man gör... Framförallt märker man att hon verkligen försöker härma det vi säger.. Man ser hur hon försöker att med munnen forma de ljud vi gör ifrån oss... så gulligt!!
  • Reser sig och går utmed saker (har hon visserligen gjort ett tag men...)
Ja, överlag är det verkligen kul nu!! Bortsett från att hon får tänder och iom det matstrejkar då och då och har galet ont från och till... De syns verkligen nu, så vi tror och hoppas inte att de ska besvära henne så länge till!!
Men ialla fall så är hon väldigt rolig och otroligt social.

Jag tycker i alla fall att hon är helt fantastisk och SOM jag älskar denna flicka.
           
   

Kolla riktigt noga på hennes övre tandrad, ser ni bissarna som kikar fram lite smått??

För mig är Alva verkligen den finaste och bästa som finns!
Jag älskar henne så gränslöst, och den känslan är alldeles underbar!
Hon har verkligen fått det bästa från mej och det bästa från Erik, det är så coolt!
Tänk vad jag är välsignad som har fått denna fina fantastiska flicka att förvalta!
Är det inte underbart??


Tittut

Tittut är lillans nya favvolek. Visst, hon har gillat den ett bra tag, men nu gö hon den liksom själv.. Hon sätter nått (oftast en bok) framför ansiktet och kikar sedan fram... Idag när vi satt och åt gjorde hon samma grej... Ja, bilderna talar för sig själva!!

                             


Gooding!






Nya tänder på ingång...

Lillan fick sina första tänder innan jul.. hon var då 6 månader... Hon fick de två första ganska tätt men sedan dess har tänderna lyst med sin frånvaro... Jag har iof tyckt att det ser ganska gulligt ut med endast två tänder där nere... Lite busigt sådär... Men nu för kanske en vecka sedan, började det svullna uppe vid tandköttet, och vi såg något vitt skina igenom... Nu ser det ut som att alla 4 övertänderna kommer på en och samma gång... Lillan är inte märkvärt kinkig faktiskt, utan vi tycker att det går grymt bra!

De två längst fram är nästan igenom nu... det är nog bara en tidsfråga...

Nu blir de käk för lillan, sedan en promenad in till staden och försöka hitta på ett tar "trosor" så att inte samma incident inträffar i morgon som i morse...

             



Känsliga läsare varnas!

Välkommen in i en småbarnsfamiljs underbara värld!!!

I morse när jag vaknade av att Lillan låg och pratade inne i sitt rum låg jag kvar en stund. Eftersom hon inte skrek, tänkte jag att hon kanske tyckte att det var lite mysigt att ligga där med sina gosedjur och leka. EFter kanske 10 minuter gick jag in för att ta upp henne och gå upp och leka. Jag fick sova jättelänge igår, så jag tänkte att E kunde få sova idag... I alla fall, jag gick upp, gick se få stegen till hennes dörr, öppnade... och mättes av en stank utan dess like. Min tanke var att E måste ha glömt en blöja framme när han bytte på henne tidigare på morgonen. Men, så kollar jag ner i hennes säng, och vad möts jag av?? Jo, en helt nedbajsad säng, nedbajsade nappar, nedbajsade gosedjur och en helt inkletad Liten A. Leendes som aldrig förr dessutom. Jag plockar upp henne, tänker snabbt och funderar på hur jag snabbast ska lösa detta UTAN att väcka E... Jag inser min begränsning och opar på honom, som kommer inspringande och ser eländet.

Jag lyfter in lillan i badkaret och skrubbar henne ordentligt!!! SÅ noggrant har hon nog aldrig förr blivit tvättad!!!

Så, hur kunde detta missöde hända??
Jo, när E vid 6 i morse bytte blöja på henne, tyckte han att hon var lite varm, så han lät henne ligga i bara blöja (vilket hon gjort flera gånger tidigare) för att svalka henne. VILKEN MISS!! Idag är det jag och lillan som går in till stan och försöker hitta några bra trosor som vi kan dra över blöjan...

OH MY vilken morgon! VI som hade tänkt ligga i sängen och mysa på morgonen, det kändes inte så aktuellt längre, så nu är vi alla uppe, pigga och glada lekandes med riktiga leksaker, inget bajs!!




Mammas GANGSTAR!!!!

Gunga litegrann...

gunga lite bak å lite fram... Det är Lillans nya favvosyssla!!
I söndags gick vi ju ut på en promenad i det fina värdet. Promenadet tog oss först till den lilla lekparken här lite längre bort på gatan. Där stannade vi till och gungade och åkte rutchkana... Det var verkligen två nya favvosysselsättningar!
Sedan begav vi oss till ån för att mata änderna med lite gammalt bröd. Även detta var uppskattat.. Lillan satt som förstenad och kikade på de små varelserna som sprang osm slogs om smulorna.

Vi känner verkligen att våren håller på att komma.. på riktigt här i vår stad.. Det riktigt spritter i benen på familjen. Det känns så härligt!! Idag gjorde vi samma tur, alltså till lekparken och änderna, och det var garanterat inte sista gången!!
Hon är verkligen så nöjd och harmonisk nu vår lilla tjej. Magen verkar verkligen må mycket bättre, och det ger väl även resultat för det allmänna tillståndet skulle jag tro!

Igår avslutade jag min kvällskurs på universitetet, och det gick verkligen jättebra, jag fick positiv respons på arbetet jag har kämpat så med. Det är faktiskt intedet enklaste att kombinera mammaroll och plugg när man är hemma hela dagarna. Ofta håller man igång så på dagarna att när kvällen kommer och lillan har somnat vill man bara vila... Men jag fick det gjort, och det känns grymt skönt att det än över och att jag klarade det så bra!

Här kommer lite bilder från vår eftermiddagsutflykt..






Familjelycka!


-Idag känner jag livet i mig.
-Hur känns det?
Det är när allting är härligt!!


Vi går mot ljusare tider...

... på alla sätt, hoppas vi i alla fall!!
Vad som i alla fall kan konstateras är att det blir både varmare och ljusare ute, och idag skiner solen, då blir det en utflykt till änderna med mackor och en tur till lekparken för att gunga!! Mysigt!!

Vi har som många säkert vet varit i en rejäl svacka den sista tiden. Vi har varit sjuka sedan jul på olika sätt, men nu hoppas vi verkligen att vi är på rätt väg. Jag kikade i lillans gröna hälsobok igår och såg då att hon vägde med när hon var 6 1/2 månad än nu. Men detta ska det verkligen bli ändring på nu. Hennes mage börjar nog sakta med säkert stabilisera sig tror vi, och hon äter verkligen med mycker bättre aptit nu, det känns enormt skönt!!
Den möjlkfria vällingen går definitivt inte hem i stugan, men gröten är en hit. DOck kostar den multum, vilket gör att vi istället bestämt oss för att köra med vanlig hederlig havregrynsgröt.. det går finfint, och över lag går maten så sjukt mycket bättre nu. På tisdag blir lillan 10 månader... ojoj, 10 månader, hon är verkligen ingen bebis längre, det märks på så många sätt.

VI har verkligen kul tillsammans nu, och jag njuter (nästan) varje stund tillsammans med min fina, fina prinsessa!!!


Sjukhusbesök...

Igår var vi på sjukhuset för att ta prover på lillan. Hon var verkligen hur duktig som helst när de skulle ta allt blod.
Hon satt i mitt knä med armen "fastspänd" i typ 20 minuter, blev slucken, tryckt på osv, men sa knappt ett pip. Hon var verkligen tokduktig! De tog i alla fall 3 prover på henne, snabbsänka, blodvärde och gluten. Laktos testade de inte, för de sa att det "inte är så farligt". Jag tror att hon menade att det r allvarligare om hon har andra avvikelser, och eftersom vi nu har testat att köra laktosfritt i 4 dagar och det har blivit så galet mycket bättre, så kör vi på det helt enkelt!!
Vi får för det mesta kommentaren att det är jobbigt att hon har blivit laktosintolerant, men ärligt talat tycker jaga att det är skönt.. missförstå mej rätt, jag tycker inte att det är skönt att hon är intolerant, men jag tycker att det är grymt skönt att vi har hittat en förklaring till hennes knasiga mage, och att vi kunnat lösa det med relativt enkla, om än lite dyrare medel.

Det är ju verkligen troligt att det endast är tillfälligt oxå, och det gör ju saken ännu bättre! Nu hoppas vi att lillan vänder och börjar öka i vikt och att magen rättar till sig helt!!!

I dag känner jag mig som en mycket fräch mamma, faktiskt, tro det eller ej (sitter i sängen med pyamas, datorn i högsta hugg och skriver PM, min slutuppgift på kursen) men det är för att vi fick sova hela natten inatt, plus att vi la oss ganska tidigt.. 22.00 redan.
Hon sov non-stop (helt utan nappinstopp) mellan 19 och 06.30 i natt... inte illa!!! HEJA ALVA, förtsätt så!! Det är en väsentlig skillnad om man tänker på att hon har bajsat typ 5 ggr/natt innan...

Nej, åter till studion... hmm... studierna


Min stjärna!!

Magproblem...

TÄnkte att jag skulle uppdatera er lite om lillans magproblem...
I en och en halv månad har hon haft väldiga problem med magen, och den senaste tiden har det verkligen blivit värre och värre. Om man bortser från diverse magsjukor då. I alla fall... hon har bajsat alltmellan 8 och 15 ggr/dag de senaste veckorna, och det känns verkligen inte helt Ok. För några veckor sedan var jag på BVC och frågade bla om detta, hon sa då bara att det kan bli så när man varot sjuk länge och man börjar äta igen. Jag tyckte ändå inte att det kändes helt ok, och i slutet på förra veckan fick jag nog och ringde till sjukhuset. Där blev jag verkligen jättevänligt bemött och de tog det verkligen på allvar, jag fick då telefontid med en barnläkare som är specielist på magar just. Innan hon skulle ringa ville de att jag skulle väga henne, för att se så att hon i alla fall gick upp i vikt. Vi gick till BVC för att gå till väntrummet och väga henne på vågen där, men den var inte där, så jag fick gå inte till sköterskan i alla fall... Hon undrade varför jag skulle väga henne, och jag förklarade då att jag hade tagit kontakt med sjukhuset. Hon blev lite ställd och sa att jag ju kunde ha pratat med henne så hade jag fått en läkartid där... Men du, tänkte jag, förra gången var det ju helt normalt!! Jaa, jag blev lagom irriterad (speciellt eftersom detta inte är första gången hon gör bort sig) men vägde sedan lillan... Hon hade gått ner i vikt... igen!!

Denna BVC sköterska höll sedan med(efter att jag hade sagt vad sköterskan på telefonen sagt) om att det kunde vara att hon hade utvecklat en laktosintolerans när hon var magsjuk. Den kan mycket väl vara tillfällig sa de... Nu tänker vi såhär, OM hon har vetat detta HELA TIDEN, alltså i över 1 månad och Lillan endast gått ner under denna tid... är det inte hennes jobb att meddela oss om att detta kunde vara fallet då?? ÅÅÅ denna kvinna.. jag fattar inte!!

I morgon ska vi i alla fall till sjukhuset och ta diverse prover, det känns bra i alla fall, även om det inte är speciellt kul att hon ska stickas i armen!

Nu har vi uteslutit laktos helt ur kosten och på två dagar har hon halverat sin avföring, i alla fall till antal... det är ju helt klart ett + i kanten!! Nu hoppas vi på ännu mer framsteg!!

Vår lilla fis, som faktiskt inte blir större och större.. hoppas att denna soppa snart är slut!! Vi behöver lite medvind nu!!


Bebisdejt

Under vår resa hemma hade vi diverse bebisdejter. Dels träffade vi Therese och sötaste Sagan ever och så träffade vi tillsammans med T & S Även vår varndomsvön Simon och hans fästmö Sofie och deras söta Noah.
Therese och Saga har vi ju träffat många gånger förut och det var lika mysigt som vanligt, dock hade vi aldrig träffat De andra tre, och det var mycket trevligt med mycket bebissnack...


Jag och lilltösen

       
Finsate Sagan i världen! (På många sätt)

       
FIna flickor leker(?) tillsammans


Alva och SötNoah!! (Jag snodde bilden från Sophy)



Eftermiddagsutflykt i snön..

När vi var hemma hos min mamma i skogarna var det tokigt mycket snö ute, detta resulterade i att vi beslutade att köpa en pulka till lillan och gå ut och premiäråka denna. Sagt och gjort, vi åkte ut till hålans enda leksaksaffär och införskaffade en barnpulka och sedan bar det iväg hem till fina, fina Lillemor, Harald och deras underbara vovve Donna.
Det räcker nog att visa er bilder så förstår ni att vi hade det väldigt trevligt!!



           



Tack KÄRA ni för en trevlig eftermiddag!!

Min lilla GangSTAR

SOm jag sa tidigare har jag köpt tokcoolt kläder till lillan från märket GANGSTAR. Det är ett märke som likt Me&I säljer genom homepartyn. Vi var hemma hos fina E och fick smaka smaskigt fika och se på alldeles för mycket coola kläder. Risken är att när man är på sånna ställen vill man köpa allt som finns. SÅ var fallet för mej. Det var verkligen jättemycker kläder med attityd, så jag vart helt förälskad!! Jag köpte inte speciellt mycket, men det jag fick med mig var två hemliga paket, bestående av två bodys, en klänning, ett par tights och en scarf. Jag är supernöjd verkligen, men jag kanske inte skulle ha köpt det i strl 1 år. Kläderna är verkligen på tok för stora så det får bli för lillan att växa i. Den fina svarta klänningen liknar med ett nattlinne, eller långklänning än tunika/klänning och tightsen blir som pyamasbycor, då hon inte på långa vägar fyller ut dem. Men coolt är det, och det kommerbli toksnyggt när det väl passar!!!


Svart tunika(?) och tights med små gangstrar på =)


Apcool scarf.. VIsst klär den henne??

Om ni vill kika närmade på deras kollektion, boka party eller handla i deras webshop, gå in på deras hemsida.


Hög frånvaro...

På befallning från en viss ildufvo.. här kommer det!! =)

Oj, nu var det verkligen längesedan!!! Jag har faktiskt en massa anledningar till detta, men för att nämna några: datorn har varit inlämnad och Lilla A's farmor har varit här och tagit hand om oss!! Så, nog pratat om det!!

SOm ni fårstår har det hänt en hel massa sedan sist, det har en tendens att göra det nr man lever tillsammans med en liten parvel, som iof inte är så liten längre... Snart 10 månader... det är ju verkligen helt galet!!
Får väl ge er en liten checklista så att ni snabbt blir uppdaterade om den senaste tiden.. Kan hända att vissa delar av listan får ett eget inlägg senare..
  • Varit hemma hos mor och myst, varit ute och ätit samt träffat fina, fina gamla barndomsvänner+en flickvän och två bebisar!! Mycket trevligt - check
  • Lillan sover i sitt rum, i sin säng hela nätterna - check
  • Lillan kryper, eller i alla fall på sitt eget lilla sätt, hon är som en virvelvid över golven - check
  • Lillan har gått ner ännu mer i vikt - check
  • Lillan gör nr 2 minst 8 ggr/dag, därav viktnedgången - check
  • Lillan befaras vara laktosintolerans, läkare tillkallad och provtagning i morgon - check
  • Lillans "storkusin" har fyllt 1 år, grattis Wilmis!!!! - check
  • Lillans farmor har varit här och skämt bort oss mer både mat, kläder och kärlek!! - check   Tack farmor, du är fantastisk!!
  • Jag har köpt tokcoola kläder till lillan från märket GANGSTAR - check
  • Lillan har tagit två steg HELT själv - check
  • Lillan har börjat gilla gåvagnen, men fattar inte att man inte kan släppa och knalla vidare själv, DUNS i backen - check
  • Läsa bok is the shit - check
  • Sjunga är tokkul, och dansa om möjligt ännu bättre - check
  • Lillan har haft sitt livs första barnvakt 2 gånger  - check
  • Lillans 1års kalas har börjat planeras - check
  • Lillan har gjort pulkadebut - check
  • Lillan är en sann djurfantast och tokälskar hundar, speciellt en viss golden retriver vid namn Donna.


RSS 2.0