Vi har köpt biiiil!!

WIHII!!!

Idag har vi köpt bil! Känns helt fantastiskt, overkligt!!
Det underlättar så galet mycket i vår vardag så det finns knappt!!

Det är en SAAB 9-5 SPORTKOMBI...


Jag kan inte hjälpa det, men jag är lycklig!!!
Det är vår tur nu, vindarna har vänt, det är vår tur nu...

Kristi himmelsfärd blev en riktig höjdare!! =)

Vi har verklige haft en toppenhelg!! I onsdags kväll kom min kära Anna hit och spenderade nästan hela helgen här.. vi hade det verkligen hur mysigt som helst!! Det är så underbart med vänner som man kan vara sig själv till 100 % med!! Anna är en sån vän! Det kändes verklige BARA kul att hon var här.. trots att det blir massa saker överallt och stökigt har det verkligen varit underbart att ha min fina Anna här!!!

I fredags kikade vi på ett hus... det var verkligen mysigt, underbar tomt och bra på många sätt, men det var några saker som gjorde att det inte kändes 100%, så vi tackade nej, trots att vi hade fått hyra det om vi hade velat!!

Alva har börjat gå mer och mer nu... nu ger hon sig ut på småpromenader nu och då, även om hon inte är så villig att skylta med sin talang.. när vi ska "visa upp det! brukar hon i protest sätta sig på rumpan!!
När hon på eget bevåg släpper väggen och andra saker brukar vi ge henne beröm, då sultar hon gå och ställer sig och klappar händerna.. =) mitt charmtroll!!!

I morgon börjar sista veckan här i stan för denna våren.. sen bär det av på vår sommarturné. Det är med blandade känslor... självklart är det hur mysigt som helst att åka och träffa alla nära och kära som man inte ser så ofta, men samtidigt är det lite trist att lämna våra vänner här för hela sommaren... Men det kommer gå fort, riktigt fort, och sen är det dax för mej att börja JOBBA!!!! WIHIII!!

Bjuder på lite ögongodis.. =)
Mammas tidningar är grymma!! =)


















   Skönt med nån som älskar att leka med mig!
Min söta dumbo!!


Idag får vi finbesök!

Idag kommer min finaste Anna hit och hälsar på!
Vi har inte setts sedan jul, så de känns så grymt kul!!
Saknar henne när vi inte träffas!
Hon är en sån vän som jag vet alltid kommer att finnas kvar.
Även om vi inte pratar på flera månader är det alltid kul å mysigt att prata å ses!
Hon är verkligen en av mina finaste, ädlaste och äldsta vänner.. =)
Vi är som inte bara vänner, vi är nästan som systrar.
Det har alltid varit vi, och hennes familj har alltid varit en stor del av mitt liv!!
Jag tycker så mycket om dom, så mycket om henne!!
MIN FINA ANNA!!

´¨'
VÄNNER FÖR ALLTID!

syttene maj tvåtusennio...

I söndags var det som de flesta säkert redan vet Alvas ettårsdag..
Dagen började med att vi myste i sängen en stund och sedan var det dax för frukost beståendes av macka och tårta sedan dagen innan... Alva njöt i fulla drag av uppmärksamheten och den goda frukosten!

I väntan på tårtan passar ja på att jola mej lite..

 Sen är det bara att hugga in, slicka tallriken får man göra när man fyller 1år, det säger mamma. (jag vet dock att moster inte instämmer=))


Eftersom vi hade kalas på lördagen hade bestämt dejt med föräldragruppen på söndagen. Vi skulle ses i lekparken och alla skulle ha med sig vad de själva ville äta... Vi hade med oss pannkakor och fruktsallad till lillan och så hade jag gjort en tårta som vi bjöd alla på, stor som liten...
Vädret var verkligen hur fins som helst, och vi kunde inte fått ett bättre barnkalas...

Barnen lekte , kanske inte så mycket med varandra, men ändå tillsammans på något sätt. Alla hade köpt med sig en liten present var, så vi hade även en liten presentutdelning. Det vart mycket uppskattat!!
Ju längre tid vi satt, ju mer folk fylldes parken med, och fram på sena eftermiddagen var det en hel massa barn där med sina föräldrar, barnen var mycket nöjda mest hela tiden!!
Efter 3 timmar i solen begav vi oss hemåt, men ett litet stopp hos några vänner, för att bjuda hem de på överbliven tårta... De hade inte möjlighet att komma på Alvas kalas, så de fick komma och mysa själva i stället...


Min fina, fina 1åring...


En mycket bra dag gick till sitt slut. Lillan hade dagen till ära endast sovit 30 minuter. Man måste väl suga in varenda möjliga sekund av sin 1årsdag väl?

Tack alla fina för era grattis-sms och kommentarer till Min fina Alva. Alla hälsningar har lästs upp med andakt, så att hon känner sig riktigt älskad och grattad på sin dag!!

Tänk att det har gått 1 år sedan vi födde denna underbara varelse till världen. Jag kan inte säga annat än att det ät stort, riktigt stort!!

Grattis mammas hjärta på 1års dagen!!




Grattis mammas hjärtegrym på din första födelsedag!! Tänk att du är 1 år!
Mamma älskar dej så obeskrivligt mycket!!

Igår hade vi 1års kalas, tack alla för de fina presenterna!!
Ni är så underbara!!


Knasigaste intervjun i mannaminne.. =)

Igår när vi hälsade på Alvas blivande förskola hände det en knasig med grymt kul grej!!!

Det är en grymt lång historia och jag orkar inte riktigt skriva ner den här, men hursom helst kommer inte Alva börja där, istället fick jag jobb!!! ÄR inte det  helt galet??
Det känns verkligen fantastiskt kul, och jag blev så stärkt av att sitta där och få ta emot alla lovord.. =)
SÅ, jag börjar och startar upp en helt ny avdelning på förskolan den 3 augusti!! Känns verkligen såååå spännande!!!!

___________________________________________________________________________________________

Idag är med hund.. Klara lämnade världens finaste Aiyana här innan hon gick till jobbet, gissa vem som är i EXTAS?? Det är inte jag och inte Erik.. nej just de, ni har rätt.. de e Alva... Munnen är som en fågelholk på henne och hon tycker att det ät tokspännande!!!

Jag känner mej så tokigt glad, verkligen!!! Tänk att jobb bara kan"trilla ner" sådär, i dessa tider... e de inte fantastiskt???


Tredagarsfebern

Skrev ju i mitt förra inlägg att lillan var sjuk. 2,5 dagar efter att febern kommit, dök det upp massor med privkar på lillan. Hon hade alltså fått tredagarsfebern. För er som inte vet vad det är, är det en av alla barnsjukdomar, som mer eller mindre alla får, och som man bara kan ha en gång... så, nu va det överstökad...
Hon mådde inte så bra de dagarna, ,men nu verkar hon vara tillbaka på banan igen, tack o lov!!

Idag har det bakats och lagats mat för fullt, nu sover lillan och jag sitter och försöker att lösa melodikrysset, måste meddela att de inte går vidarevärst bra, men de e kul...

Sen blir de en promenad till lekparken, för att leka av sig lite.. vädret är dock rättinstabilt. Just nu lyser solen, men den har lyst från och till hela dagen...

Nu är det snart sommar, och vi ger oss ut på vår sedvanliga sommarturne... de ska verkligen bli skönt!!!
Vi kommer att jobba en månad, båda två. De dagar båda jobbar, kommer lillan vara med mamma eller min kära syster.. De kommer nog gå galant..
Såhär ser sommaren ut för oss:
Hasslö 1,5 vecka - semester
Åmål 1,5 månad - myser, lite ledigt, midsommar med finaste Anna & Co i underbara Ånimskog, jobb, besök nere i Vargön, släktträff, träffa vänner... mmm
Österlen 1 vecka - semseter tillsammans med kära vänner, K & E. Även träffar med kära J & T inplanerade, såå kul att de ska dit samtidigt!! Vi hyr en alldeles underbar skånelänga tillsammans. Grillar, solar, badar, leker, myser, promenerar, spelar spel, kikar på fina platser och njuter fullständigt av en förhoppningsvis alldeles underbar semester!!!
Övik 2 veckor - Myser med farmor& farfar, kusin, faster och farbror i fulla drag., leker med sötaste W, gullvik, husvagn, bad, grill med mästergrillaren him self, har ett härligt avslut på en troligtvis fantastisk sommar...

Innan detta är det dock 1årskalas och allt som hör därtill. FINBESÖK av min finaste Anna och förhoppningsvis en snabbvisit av underbara Kindevågs...


Sjuklingen

Här hemma regnar det... Det är grått och trist och man skulle helst av allt bara vilja krypa ner under ett täcke i soffan och kika på en mysig film. Varför gör jag inte det då? Nej, för jag fastnar framför denna dumma burk, jämt å ständigt.. får bli ändring på det.. bums!!
Ute regnar det som sagt, men här inne har vi inget vatten. De har stängt av det idag, för de håller på att fixa nått. Vad otroligt beroende av vatten man är, eller hur? Tvätta sig, borsta tänderna, laga mat, dricka... allt. Man blir lite lätt irriterad på att de inte funkar... ja vill ju duscha ju...

Alva är sjuk igen, vet inte vad det är, men igår när vi kom hem till sötatse N som fyllde 1 kände jag att hon var väldigt varm. Tog tempen och såg till min fasa att hon hade 39,8 grader... vi bestämde att vi skulle åka hem, så att hon skulle slippa 10 lekande och skrikande barn.. kanske blir lite jobbigt för en liten sjukling, även om hon då var hyfsta pigg.. Tur var väl att vi åkte hem i alla fall. För senare på eftermiddagen blev lillan helt apatisk... hon bara låg och sa inte ett pip... vilket inte hör till vanligheterna direkt...

Hon sov bra fram till 4 i natt, då hon vaknade, fick komma in till oss, och kunde verkligen inte komma till ro. Det var som att hon hade tokont nånstans, men vi visste inte vart. Hämtade alvedon och vatten, och efter ett tag av lite sjungande och gosande somnade hon och sov till 7. När hon vaknade verkade hon må lite bättre, men fortfarande från och till börjar hon gråta, som om hon har ont nånstans... aah... hoppas hon blir bättre snart..

Idag ska vi till BVC... vi får se hur de går denna gången... bättrar sig inte den damen är det vi som säger till på skarpen... hon har inte direkt gett oss det bästa bemötandet...


Sötare än socker...

Ny videoblogg

Jag har gjort en ny blogg där jag lägger upp filmer som jag gjort...
Jag kommer att länka till den varje gång det dyker upp nått nytt där inne, så ni behöver inte oroa er. Fortsätt att kika in här, så ska ni se att ni får all information ni behöver...
Anledningen till att jag använder den i stället är att det är mycket smidigare att lägga upp videor där...

Denna gången har jag gjort en film från helgen tillsammans med farmor och farfar, dock är det endast bilder på lillan..
Jag tror dock inte att någon som kikar in här har något emot det...

Pyrets videoblogg - Klicka för att komma till sidan...

En helg med härligt sällskap!!!

Denna helgen har varit låång, och jag känner mej allmänt veckovill... idag har det känts som söndag hela dagen.
I torsdags var det Valborg, och vi umgicks med våra kära vänner, J & T. Vi åt trerätters och hade det verkligen mysigt!!
Vi satt och pratade och spelade spel.. tycker verkligen om att umgås med dem, även om det inte händer varje dag direkt.. Busy working people.. =) Men ack så FINA!!

Framåt senkvällen dök kära svärmor och svärfar upp, de skulle köpa en husvagn här nere, så då passade de på att hälsa på här över helgen.  Svärmor ville verkligense på lillan när hon kom, och lyckligtvis vaknade hon.. =) Då tog vi upp henne, trots att det är emot våra principer... Det som var så kul var att hon på en gång gick till farmor och gosade, verkligen så kul att hon känner igen farmor och farfar trots alla mils avstånd!!!

Fredagen bestod av en husvagnstitt/köp som verkligen var ett fynd. En superfin mysig husvagn som vi säkerligen kommer att spendera nårga nätter i farmöver..
Sen åkte vi hem, åt och sedan begav vi oss till en liten ö mitt i stan som består av ett litet lekland men tåg runt ön, bilar, stor lekpark och en liten djurpark... Vi hade det jättemysigt, och alva brukar ju gilla att kika på andra barn och gunga och gräva och åka rutchkana.
Kvällen avslutades med grillmästaren Pers fina kött!! Han är verkligen en hejare på att grilla den karln!!!
      
Denna helgen har värdet varit alldeles underbart, och detta har ju inte direkt gjort säker sämre.. Det är så underbart att vara ute i det fina vädret nu, och vi försöker att spendera så mycket tid det bara går ute. Lekparken är favoriten, och om vi går förbi den och inte stannar, blir det inte så glada miner.. om inte det dyker upp en hund eller fågel dvs.. Hon fullständigt älskar hundar och fåglar...

Min svärmor har lärt mig ett fint program som man kan göra fina bildspel med.. jag tänkte försöka mej på att göra ett fint nu, så kanske, kanske det dyker upp senare här i bloggen...

Tack våra kära för en fin helg!! Vi tycker så mycket om er!!!

RSS 2.0