Kalasdag!

Idag har vi haft en riktig kalasdag!
Den började med att vi åkte hem till N på barnkalas kombinerat pappakalas. Det var mycket mysigt och lyckat. Vistelsen gjordes inte sämre av den alldeles bedårande 3månaders A är helt ljuvlig. Han är så fantastiskt go och glad att man bara vill stoppa ner honom i väskan och ta med honom hem.. Fantastisk! De andra var ju givetvis även de ett trevligt sällskap!! När kalaset var slut kunde varken jag eller min kära Alva slita oss, så vi blev kvar en lång stund till och lekte och myste. Tack finaste familjen K för en helmysig dag!! VI TYCKER SÅ MYCKET OM ER!!
Sedan var det dax för nästa kalas. Glasskalas.. Eftersom det var glassens dag igår bjöd våra fina vänner in oss på glassbuffe.. OJ VAD GLASS!!! Det var en ny och rolig upplevelse... Det höll även vår fina dotter med om, som efter att vi hade sagt att nu räcker det, traskade ut till köket och hittade någon annan som gav henne godsaker, hon vet hur man ska göra den unga damen..
I morgon vankas det jobb för min del. Det är första gången på 1,5 vecka, så jag kan vara lite ringrostig.. men jag hoppas de ska gå bra.. Alva och Erik ska på barnsång, handla och sedan städa, för på kvällen vankas de party för hela slanten här hemma...
Ps. Det tas lite dåligt med bilder, sorry, vi ska bli bättre!!

Det blir bättre och bättre dag för dag..

Idag har jag känt mig mycket bättre!!
Vi har spenderat hela dagen ute i trädgården. Alva har lekt och badat som en tok. Det är verkligen fantastiskt väder ute, hoppas verkligen att det håller i sig.
Alva har förresten välsignats med världens bästa pigment! Trots en hel dag dag nakenfis i trädgården så har hon inte bränt sig en tum. Hon har blivit jättebrun. Händerna ser skitiga ut, för att de är bruna... Hon är så fin, så fin!!
Jag däremot har bränt mig, en hel del... Men de pratar vi inte om. I morgon blir de till att smörja sig ordentligt!
Idag har jag känt mig mycket bättre!!
Vi har spenderat hela dagen ute i trädgården. Alva har lekt och badat som en tok. Det är verkligen fantastiskt väder ute, hoppas verkligen att det håller i sig.
Alva har förresten välsignats med världens bästa pigment! Trots en hel dag dag nakenfis i trädgården så har hon inte bränt sig en tum. Hon har blivit jättebrun. Händerna ser skitiga ut, för att de är bruna... Hon är så fin, så fin!!
Jag däremot har bränt mig, en hel del... Men de pratar vi inte om. I morgon blir de till att smörja sig ordentligt!
I morgon har vi en massa saker på schemat, får se vad jag orkar med.
  • 2års kalas hos BästisNils
  • Hälsa på Maja och kanske leka lite..
  • Glassfest hos några vänner..
Ja, vi får se vad som orkas med, jag är ju trots allt inte helt 100 än, men å andra sidan, om ja ska jobba på måndag är det väl läge att ja orkar med dessa aktiviteter.. De blir ett eldprov.
Men det är morgondagen, nu ska jag mysa med min underbara make.. Alva sover sedan 18.20, hon hoppade över middagssovningen idag nämligen. Så efter en heldag ute, stupade hon i soffan efter duschen.. Gullunge...
Hoppas hon inte vaknar för tidigt i morgon...

Still ill..

Jag orkar inte vara sjuk mer, gick till ICA och tillbaka och är helt utslagen nu.. Sängen nästa... Det finns EN som inte är trött och sliten, hennes namn är Alva. Energiknippe till max, och att hon nu har fått äta lite fredagsmys gör inte damen mer lugn... Ha en fin kväll alla! Kram

Testar om det funkar att blogga från mobil...

100media_imag009 (MMS)

Testar om det funkar att blogga från mobilen.. hoppas..


Kidelin

Jag vill bara puffa för att det inom en snar framtid kommer att öppna en vad jag tror alldeles fantastisk webshop.
Det är ingen mindre än min fina vän Therese som öppnar upp den. Man kan ännu inte se hemsidan, men man kan anmäla sig och få deras nyhetsbrev via mail, så att man inte missar smaskigheter.
Det kommer att vara en webshop som plockar ut det guldkornen från de olika märkena och kommer ha grymt snabb och bra service till ett bra pris, låter inte det helt fantastiskt?
Som jag har förstått det kommer man även kunna beställa produkter från en kollektion som hon inte har på lager. Ja, hursomhelst, ja tror det kommer bli kanon.
Nu kan ni kika på bloggen eller på sidan på facebook eller så kan ni anmäla er till nyhetsbrevet här.
Verkligen LYCKA TILL Therese!!

Sommar!!

Tänk vad fantastiskt glad man kan bli av fint väder, trots att man är hemma och är sjuk.
Jag var hos farbror doktorn igår, och jag har bihåleinflammation, så lagom till Alvas penicillinkur är slut är det dax för mig att börja. Jag är dock glad att han hittade nåt, så att medicin kan hjälpa mig att bli frisk.
Alltså, jag är såååå galet tacksam!! Jag är tacksam för en hel massa saker, förstås, men just nu tänkte jag tala om hur otroligt tacksam och glad jag är för vår lägenhet!! Jag kan inte fatta att vi får bo här, helt otroligt bra är det.
En morgon som denna när solen strålar och det är 22 grader varmt kan jag bara öppna dörren som går ut från sovrummet och kliva ut på trappan, ta 7 steg, sedan är jag nere i vår trädgård, alltså vår trädgård, hur sjukt är inte det?? Titta här ska ni se hur underbart det är!! Inte sant??
Vilken lycka det är att bara kunna kliva ut i en trädgård på morgonen när man vaknar..

Ha en välsignad dag alla fina!!

och nu kanske ni undrar...?

Och nu kanske ni undrar hur i allsindar jag kan skriva alla dessa inlägg vid denhär tidpunkten en onsdag...
Jo, som sagt, jag är sjuk. Jag sitter hemma, jag ligger inte, för då gör det för ont i huvudet/bihålorna, jag sitter alltså hemma och hade inget bättre för mig.
Hoppas eran dag är bättre än min, nu ringer snart en sjuksköterska upp, så det blir nog för mig all pallra mig iväg till farbror doktorn i eftermiddag, men jag kan ju det här nu, om inte annat får jag väl släpa med mig min dotter, HON kan ju i alla fall det där nu...
och för alla er som börjar läsa här och nu, bläddra neråt på sidan så ser ni en HEL KAVALKAD med text och bilder...
Trevlig läsning!!

1.2 Alva 2 år, födelsedagen

Kalaset var på lördagen, men egentligen var den stora dagen inte förrän på måndagen, måndagen den 17 maj.
Jag som egentligen skulle ha jobbat, var hemma från jobbet och var sjuk, så jag var lagom rolig. Men jag tror att lillan fick en bra dag trots allt. Utöver det vanliga fick hon ju givetvis paket, både från oss och från gulliga "Tina" som Alva säger. Hon kom hit och lekte och busade med 2 åringen och hade också med sig ett gigantiskt paket innehållande en stor TIGER!
Dagen innehöll även tårta efter frukost och popcorn på eftermiddagen. MYSIGT tyckte Alva...
Även här kommer lite bilder..
Lycklig 2-åring som fick dricka oboy till frukost, dagen till ära.

"två år Avva"

GLÄDJE

sen försvann kameran out of sight, men ni fick i alla fall se en bra start på stora tjejens 2års dag.

1.1 Alva 2 år, Kalaset

Mitt bland alla sjukdomar var det tid för Alva att fylla 2 år och även fira detta med ett kalas. Detta har varit bestämt sedan länge och förutom låååååångväga besök från Norrland väntades även lite lånväga besök från vänerland i form av min familj. Det var ovisst in i det sista hur det skulle bli, men vi är alla väldigt glada att det blev av trots sjukdomar.
VI hade tidigare förbrett med bull och kakbak, så det var inte så mycket som skulle fixas, dessutom var det ju "bara" familjen, så jag kände inte jättestor press.
Glädjen i Alvas ögon när härskapet kom kan inte beskrivas, det var som att hon inte trodde att det var sant. Kom dom verkligen, hade de verkligen kommit nu, på riktigt??
Vi firade med kakor, bullar och tårta och så fick Alva en hel massa paket innehållande fantastiska ting!
Ok, här kommer en bildkavalkad, för en bild säger mer an 1000 ord...
Delar av födan som skulle att intas

Världens finaste pojke... och lite kakor

Alvas fina trätårta som spelar musik när man snurrar upp den...
Dagen till ära sitter den en 2a i den.

MMMMUMS!!

Cupcakes

Tårtan

Alva, tårtan och världens BÄSTA moster!

MMMUMS!!

Lek och bus...

Ja, det var en fantastisk dag helt enkelt!!
Tack allihop för att ni var här och firade våran prinsessan dag. Ni är underbara allihop!
Vi älskar er!!

Norrlandsbesök

Ja, som jag skrev i förra inlägget har det sedan länge varit bestämt att Eriks föräldrar skulle komma hit över Kristi Himmelsfärd och hälsa på. Verkligen mysigt och något vi hade sett fram emot. Tyvärr var vi ju inte de bästa värdarna, då först Alva var riktigt sjuk och sedan, lagom till att hon började kännas bättre, var det Eriks och min tur. Erik har inte haft feber, men jag har haft, och har fortfarande både feber och troligtvis bihåleinflammation...
Men Erik och hans pappa hann med att bygga en jättefin trappa till oss, undertiden som Leena och jag var inne och tog hand om Lillan.
Det var verkligen jättemysigt att ha er här, och skönt med lite extrahänder när allt var som det var.
Tack Leena och Per, farmor och farfar för att ni är ni. Och tack för att ni kom och tog hand om oss och hjälpte oss med massa fix!! Vi älskar er!!
Farfar har intagit grillen och farmor njuter av den mellansvenska försommaren
i våran fina trädgård...

Sjukdomshistoria...

Förra lördagen alltså för 1,5 vecka sen blev Alva sjuk. Hon fick hög feber (40 grader) och var sig inte alls lik. Hon åt inget, vilket är förståligt och inte så farligt, men hon ville inte dricka heller. Hennes ögon klibbade igen och hon var allmänt medtagen. Vi fick tvinga i henne små små mängder vatten. Sent på söndagkväll, efter att ha varit typ ett kolli i 1,5 dygn ringde vi till sjukvårdsrådgivningen då hon inte heller hade kissat på hela tiden. De tyckte att vi skulle åka in.. sagt och gjort.. Vi satt i väntrummet inte mer än 20 minuter innan vi fick hjälp. Hon hade liiiite ögonfluss så vi skull ebara badda med vatten, ögondroppar fick man inte förrän det blev värre... och VÄRRE, det skulle det bli...
Dagarna gick, och febern gick inte ner. Eftersom de sa på sjukhuset att det var helt normalt typ så oroade vi oss inte. Alva låg på soffan och vilade och sov om vartannat, hon drack mycket små mängder, och åt ingenting. På tisdag morgon när hon vaknade kunde hon inte öppna ögonen. De satt fast. Helt igenklibbade var de, vi baddade och tvättade och baddade. Nästa morgon på onsdagen fick erik badda och torka i 5 minuter innan han fick upp ögonen på stackars liten. Då blödde det till och med. Måttet var rågat, jag ringde vårdcentralen och fick efter mycket om och men en läkartid. (Hon hade fortfarande drygt 40 graders feber och med alvedon gick den endast ner till 39.)
Väl hon läkaren var Alva jätteduktig och satt i mitt knä och berömde sig själv, dutti Avva, sa hon flera gånger, självklart gjorde vi det med, och även läkarna, de var väldigt imponerade av att hon gapade så snällt och lät dem lysa henne i örat. Hon var lite röd i halsen, och i örat, men ingen fara. Lungorna lät bra, men hon skulle få ögondroppar mot hennes stackars ögon.
Hade inte febern gått ner på fredagen så skulle vi kontakta dem igen. Hem och i med droppar och på en gång blev ögonen bättre.
Kvällen kom och Eriks föräldrar kom hit från Norrlandet och hälsade på. vi tyckte sedan på torsdagen när hon vaknade att hon var bättre, men Leena, Eriks mamma var av en annan åsikt. Hon tyckte att hon var mycket dålig och andades konstigt. Hon låg på soffan och liksom stånkade fram andningen. Det blev till att ringa sjukvårdsrådgivningen igen. De fick då lyssna när hon andades och sa, ÅK TILL AKUTEN PÅ EN GÅNG!! Ok, Erik höll på med vår trappa, så Leena fick följa med mej och Alva till Akuten.
Väl där skulle vi anmäla oss i receptionen, och vi behövde knappt förklara utan hon såg och hörde hur illa det var med Alva.
Hon hjälpte oss in och gav oss ett rum på en gång, Alva fick alltså gå före alla barn i kön, för att de ansåg det vara så allvarligt. Alva började bli ganska van med dessa besöken nu, så hon tog liksom fram fingret och visade personalen vad de skulle göra.. hon gapade och ville att de skulle kika i halsen osv... Efter provtagning och feberkoll (ca 40 grader fortfarande, 7 dagen i rad) kom doktorn in. Det var en barnöverläkare modell äldre och hon ingav ett stort förtroende. Hon lyssnade länge på Andningen, observerade och funderade. När hon hade undersökt färdigt konstaterade hon att det var mycket aggressiva bakterier som hade angripit vår tjej.
Begynnande lunginflammation, öroninflammation, ögonfluss och krupphosta.
Penicillin och hostmedicin skrevs ut och nu skulle hon bli bra.
Redan nästa dag märkte vi skillnad och dagen efter det var det mycket bättre.
I början var det riktigt äckligt med medicin, men nu blir hon glad när hon ska ta den och när hon har fått allt utbrister hon mmmm nam, hon är för söt!!
Nu är hon frisk igen, och tar sista penicillin kuren i morgon, vi hoppas hon förblir frisk nu ett tag framöver...

Bläbäblisch

Alva är rolig, hon är fantastisk!! Hon har så mycket roliga ord och uttryck.
Hon gestikulerar och pratar med hela kroppen när hon vill få fram vad hon menar.
Hon gör långa utläggningar för att förklara för mig när jag kommer hem från jobbet vad hon och pappa har gjort idag och vart de varit. Ibland kommer långa förståeliga meningar med 4-5 ord och ibland förstår jag ingenting.
När hon berättat klart vill hon att jag ska upprepa vad hon sagt och bekräfta henne, de gånger jag har förstått och säger rätt böjer hon hela kroppen och säger jaaaajaaa... Hon är underbar min dotter!!
Hon är en sån fantastisk gåva till oss, och jag har denna veckan insett att det verkligen inte är en självklarhet.
Jag har på ett speciellt sätt denna vecka fått upp ögonen för att hon verkligen är en stor välsignelse för oss, och jag är så otroligt glad och tacksam att hon finns hos oss!
Bläbläblisch... är de nån som kan gissa vad det betyder.. nej, jag tänkte väl det. Det är vår kärastes ord för bläckfisken som vi läser om i boken. Just fiskar är en favorit och när hon häromdagen skulle välja present till sin bästis Nils, var det en blåblåblisch (blåsfisk, en sån där som man blåser upp på sommaren och badar med) som han skulle få, för det hade Alva bestämt. Hon är allt go, våran flicka.
Om en vecka fyller hon två pr, och det ska såklart firas med pompa och ståt, åååja, det var kanske att ta i, men firas ska det göras. Vi får LÅNGVÄGA besök både från norrland, dalsland och småland.. de blir kalas det!!
SOM VI LÄNGTAR!!!

På tal om tävlingar...

För ett tag sedan var jag med i en tävling på blondinmammans blogg. Hon har en liten urgullig butik här i Örebro som heter våra små, och hade en tävling på bloggen. Det man kunde vinna var en NOVA STAR hoodtröja...
Dagen hon ringde var en riktigt dålig dag, fram till att hon ringde. Hon gjorde min dag och jag fick åka till butiken och hämta ut den fina tröjan.. kanske kan ta en blid på henne snart... så att ni får se...

TÄVLING!!





















Jag är med och tävlar om att vinna ett superfint bäddset till lillan. Gör det du med!!
Om inte för egen del, så kan jag meddela att Alva mer än gärna skulle få ett sånt i 2års present.. =)
Klicka bara på bilden för att komma till tävlingen...

RSS 2.0