Fotosession...











Nu är äntligen min snälla farmor och farfar här... Vi myser hela dagarna långa... Och så tas det endel kort oxå...
Min farfar har en jättefin och bra kamera som han har tagit en massa kort på mej med... Visst är jag söt?
Min farmor och farfar tycker i alla fall att jag är väldigt go och att jag har blivit så stor tjej. Nästan lika stor som min kusin.. =) Passa dej Wilma, snart är jag ikapp dej.. =)



Dä ä te å va kreativ.. =)

För er som inte förstår min dealektala rubrik betyder det: Det gäller att vara kreativ. Jo, för så är det verkligen när man har en liten gulleplutt här hemma. Hon börjar ju bli så stor nu, så sitta i knät och mysa är inte direkt hennes melodi, har väl iof aldrig varit det heller, men nu är det ännu mindre. Nu ska hon aktiveras från morgon till kväll. När babygymmet är förbrukat, är det babysittern, sen är det gåstolen.. ja, ni som har/har haft små förstår säkert vart jag vill komma. Nu är det så att gåstolen är nya favoriten... Vi har fått låna en modell äldre av min anälla morbror och hans familj. Det är en sån där mer ett bord framför, men inga leksaker på. Och eftersom min kära dotter bara älskar när det prasslar och låter har henns mamma fått hitta på en elldeles brilliant uppfinning. Nämligen att knyta fast en ikeakasse (ni vet en såndär blå som man kan köpa) kramför henne. tillräckligt nära för att hon ska nå den, men tillräcklign långt bort för att hon ska kunna proppa in den i munnen... kreativt va??

Nu springer???? hon runt här på golvet och härjar medans jag städar, för ikväll får vi finbesök... självaste farmor och farfar dyket upp framåt kvällskvisten!! MYYYS!!

Ha en fin dag!!

Tiden går...

Ojoj, vad tiden går... veckorna bara flyger iväg, och nu har halva terminen gått...
Jag kan helt klart säga att jag tycker att vi har kommit in i familjelivet, och vi känner i det här läget varandra ganska bra... Det känns skönt tycker jag. Det är så häftigt att se vår lilla tjejs personlighet växa fram. Hon är verkligen en underbar varelse som jag älskar högst på jorden. Tänk att en människa kan vara så underbar. Flera gånger varje dag tittar jag på henne, när hon skrattar eller är så där söt som bara hon kan vara. Då fäller jag en tår, en tår av lycka att få dela hennes dagar här på jorden...

Så, vad har hänt sen sist då??? Vi tar en checklista...
  • Sitter - check
  • Tagit spruta och fått 40 graders feber - check
  • Säger papapapapa - check (Hennes pappa är mäkta glad)
  • Pruttar med munnen - check (Ni vet som om man låtsas att man är en bil)
  • Pratar en massa med en massa olika ljud, typ jämt - check
  • Flyttar leksaker mellan händerna - check
  • Växer så det knakar - check
  • Tycker inte om att äta "riktig mat" - check
  • Blir sur och tittar efter tappad leksak - check
  • Försöker fånga saker i böckerna, och blir irriterad när hon inte kan ta i dem - check
  • Trivs när det är liv i luckan - check
  • Spelat in sin första skiva - check (Vi var på babysång och spelade in en skiva, Hon sjöng så fint, så fint)
Ja, det finns säkert en massa mer saker att checka av, men jag kommer inte på nått mer just nu... Kan istället tala om att vi idag har sjungit i kyrkan... Alva var så duktig när hon hängde på min mage, och gissa om folk tycker att det ser kul ut... Man får sig en hel del leenden och fina kommentarer om vår lilla tjej... =) De tycker vi om...

I veckan som kommer får vi besök av Alvas farmor och farfar, ååå vad mysigt det ska bli!!! Vi längtar så!!
Helgen efter det bär det av hem till min älskade mamma, jag och alva ska dit när Erik ska upp till Dalarna och hålla i Teaterworkshop... DÅ passar vi på.. Det ska bli mysigt att träffa min fina familj faktiskt..

Kläderna hade hon på barnvälsignelsen och kommer från Zara.




Jag har det såå mysigt i vagnen när jag har min fina fårull som jag fick av min snälla moster i present.. =)
Overallen, mössan och vantarna är inte heller helt fel, i alla fall inte när de väl är på...


Jag måste erkänna att det är mysigt när jag får somna i mammas famn...
Psst, jag tror att hon tycker det oxå... vad tror ni??


Va, vad säger du??


Ibland är jag riktigt riktigt trött, så då orkar jag inte vänta på att dom lägger mej ner, då är det lika bra att somna sittandes.. =)

Det skulle vara så mysigt om ni skrev lite till min mamma, så att hon vet vilka som kikar in och läser om oss...


Kolla, jag sitter...

Vill bara tala om att jag faktiskt kan sitta, ifall det nu är så att någon har missat detta. Mamma och pappa är tokstolta över mig, och jag måste säga att jag är ganska stolt själv oxå. Hallå, jag är 5 månader och jag kan sitta, det ni!!

Om ni inte tror mej kan ni kolla här..
.

5 månader...

Idag blir vår älskade flicka 5 månader.
Denna tid har inneburit så mycket känslor, så mycket känslor som jag inte ens visste fanns. Känslor som gör mig helt berusad av lycka, känslor som gör mig enormt stolt, känslor som gör mej helt salig över att ha fått förtroendet att vårda detta fantastiska, underbara, sköna, vackra, envisa, gulliga, charmiga, lilla, lilla liv. Men det har oxå inneburit känslor som jag inte allt är glad över att de funnits, känslor av besvikelse, känslor av ilska, känslor av sorg, känslor av bitterhet och känslor av förlust.
Det som har gjort mig så fundersam och förundrad många gånger under denna tiden är hur två helt motsatta känslor kan ligga så enormt nära varandra. Det är tex inte EN gång direkt som jag har först suttit och tokgråtit över något, för att i nästa stund skratta åt precis samma sak.
En sak är säker, och det är att jag under denna relativt korta period tycker mig ha växt en hel del som människa. Jag har lärt känna mig själv på ett helt annat sätt än tidigare, både på gott och ont. Jag har upptäckt sidor hos mig själv som jag önskar inte fanns, men även sidor som gör mig glad och stolt att jag faktiskt innehar.
Hon växer så det knakar, och ju större hon blir ju större blir min kärlek till henne. Det är en väldigt, väldigt skön känsla.

Tänk att vi, två så små människor för världen har fått en sån enormt stor skatt att vårda, jag känner mig så enormt välsignad. Ibland när jag tittar på henne fylls mitt hjärta av kärlek och mina ögon av tårar, tårar av lycka över att ha en sån underbar varelse hos mig.

Jag är så glad och tacksam att jag NU får känns just såhär. Att hon nu kan göra mig så enormt lycklig, salig, stolt, förundrad osv.. för, för mej är det verkligen inte helt självklart. Vissa av er förstår inte alls vad jag pratar om, medans vissa förstår helt, och så kommer det att vara.

Denna tiden har gått så otroligt fort, det känns typ som att det var igår som jag låg på bb med henne i min famn, samtidigt som jag inte kommer ihåg hur det var innan hon kom, konstigt det där. Iblandd önskar jag att man kunde vrida tillbaka klockan till den 17 maj, och att jag fick göra om allt från början, ibland önskar jag det så innerligt. Men det går inte, jag vet det. Så nu får jag fokusera på att ta igen det jag missade den första tiden, genom att ge henne allt jag har, och det gör jag med glädje!!

1 timme gammal...


1 månad


2 månader


3 månader


4 månader


5 månader

Vår solstråle

En liten uppdatering kan sitta på sin plats tycker jag...
  • Hon sitter själv, utan stöd i hela 60 sekunder, mycket imponerande tycker mamma.
  • Hon äter ordentligt med mat, dvs 3 matskedar.. Det som nu står på menyn är mammas alldeles egna berömda morotspuré, mycket smaskigt tycker damen i fråga. Efter maten är det viktigt med efterrätt säger tanten på BVC, så idag smaskade hon i sig saft från en halv clementinklyfta... MMMUMS!!! Till kvällen serveras gröt a la havre, dock är inte denna lika uppskattad.
  • Hon dyker som en fisk... Hon fullkomligt älskar att bada, och babysimmet är nog veckans höjdpunkt. Efter ett dyk i söndags skrattade hon av lycka, ska det bli en simmerska av henne månne?
  • Hon har hör och häpna skaffat grabb. Idag på babysången flirtade de med varann på anna möjliga sätt. De tåflirtade, rörde på varandras händer samt rullade in i varandra när de låg på filten.. Men som min farmor säger, det ska börjas i tid.. =)
  • Vi har gett oss ut i traderadjungeln och försöker sälja av lite grejer som nån annan kan ha bättre användning av... vet dock inte hur det går, men vi gör ett försök...
  • Jag ska tillverka bokstäver som ska pryda hennes rum, folk måste ju veta vem som bor på stället.
  • Hon har fått en boppgunga som hon håller på att lära sig att hoppa i. Första gången var det ganska läskigt, men det blir roligare och roligare. Det här med att stå har ju trots allt varit hennes melodi ganska länge...
Här bjuds på lite bilder, från några av de saker jag just beskrivit...

Det är faktiskt ganska kul, även om det ser ut som att jag drunknar i den... Snart, snart blir jag större, vänta bara...




Hmm, jag är alltid lite skeptisk i början...

... men sen blir det bättre, ja tillochmed bra.



Sa mamma till er att jag tyckte om clementin???

För det gör jag VERKLIGEN!! Det är TOKSMASKIGT!!

Vad gillar ni förresten elefanterna på min haklapp? Jag älskar den och har de överallt. PÅ haklappen, på kläderna och tom reflexer på vagnen...

Idag ska jag få smaka på banan i eftermiddag, håll tummarna för att ja ska gilla det.. =) Vi hörs och ses!!!

Barnvälsinelse

I helgen som gick var det ju som sagt Alvas barnvälsignelse. På allmän begäran kommer jag nu att skriva en liten resumé av denna vackra tillställning.
För er som undrar så är en barnvälsignelse ungefär som ett barndop, fast den stora skillnaden är att man inte döper barnet. Vi anser nämligen att dopet innebär att man väljer att följa Gud och leva som han har sagt att vi ska göra. Detta vill inte vi bestämma att lilla Alva ska göra, utan det vill vi att hon ska få bestämma själv sedan när hon blir större. Självklart hoppas vi att hon kommer vilja döpa sig, men det är som dagt inget beslut vi vill ta åt henne...
Nu åter till den stora dagen...
Det började med att vi gick upp tiidigt vid kvart över sju....... nej, skojade bara, så detaljerat kommer jag inte skriva. Men kl 9 skulle vi vara i kyrkan och sjunga upp med vår kör som dagen till ära skulle framföra några sånger.
Vår kör i julas, på vår årliga julkonsert. Då växte lilla Alva i min mage.

För er som undrar så sjunger både erik moch jag i en kör, och eftersom att ingen av oss hade lust att sluta resulterade detta i alla Alva fick bli körens yngsta medlem. varje övning sitter hon tålmodigt på mammas mage i hennes fina bärsjal och ibland sjunger hon med, men allra oftast sitter hon där och njuter av skönsången och spanar in killarna som står mittemot.. =) Även denna stora dag skulle hon få sitta på mammas mage och sjunga med i sångerna. Det gick utmärkt.

Efter att vi sjungit första sången började själva välsignelsen. (Det va ju en helt vanlig söndagsgudstjänst även dennasöndag.)

Andreas, Mia och Johanna spelade och sjöng så otroligt vackert, (sången som jag skrev i det förra inlägget) och tårarna föll ner från mina kinder av lycka. Sedan pratade pastor Sören lite och sedan bad de för Alva och för oss. Det var så fint och Sören gjorde det verklien bra!
 
Lycka att få ha så otroligt duktiga, begåvade och fantastiska vänner, Lycka över att vi har fantastiska familjer och övriga vänner, och sist men inte minst lycka över att vi har fått detta fantastiska lilla underverk att förvalta och vårda.






När gudstjänsten var slut var det dags för kalaset att börja. Då begav vi oss upp till överväningen för att äta mat och fika. Vi hade dagen innan gjort en kycklingsallad med pasta, soltorkade tomater, honungsmelon, mango, ruccula och fetaost. Den var mycket uppskattad. till detta serverades mango vinäger, bröd och dricka. Efter det var det dags att öppna paket.




Alva fick så mycket och fina presenter FIna smycken, en jätteskön lammfäll att ha i vagnen, böcker, maraccas och mycket mer. Jag tror dock att hennes kusin och mina kusiner tyckte att det var roligare än hon tyckte. De var väldigt glada att hon inte själv kunde öppna paket, utan att de fick öppna allt.. Tack fina killar för hjälpen!!

När paketen var öppnade var det dags för efterrätten. Den bestod av kaffe och annanaspaj som mamma hade gjort, ååå vad gott det var!!
Alva var toknöjd under hela dagen och for runt från den ena till den andra, trots att hon endast sov 45 minuter totalt under dagen. När kalaset var slut och vi hade diskat och gjort klart följde släkten med hem till oss för en husesyn. Sen hade vi inte mycket energi kvar, då var det vila och tv som gällde. En mycket lyckad dag hade nått sitt slut, och sedan somnade vi som stockar allihopa!!

TACK ALLA UNDERBARA MÄNNISKOR SOM VAR MED OCH GJORDE LILLA ALVAS DAG SÅ SPECIELL OCH FIN!!


(Farmor, farfar, Wilma och Evalott, synd att ni blev så sjuka och inte kunde komma, hoppas att vi ses snart ändå!! Jag längtar efter er!! Kram från Alva)




Alvas (Malins) sång...

Mitt i en trasig värld
Söndrad förspilld och tärd
Föds små mirakel, små underverk
Mitt i hopplöshet, tvivel och bitterhet
Föds små hopp, du är ett underverk
Nu i kärlek vi ber

Må Gud välsigna dig i vinter som i vår
Må Gud välsigna dig igenom alla år

Mitt på en mångfaldig jord
Säger Gud i sitt ord
Att han har en plan för dig
Därför samlas vi här och en bön frambär
Må Guds vilja ske i ditt liv
Ni i kärlek vi ber

Må Gud välsigna dig i vinter som i vår
Må Gud välsigna dig igenom alla år

Må han va nära under hela livet lära
När i tveksam het du är kommer han att vara där

Må Gud välsigna dig igenom alla år
Tillsammans vi ber, må Gud välsigna dig



Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på vilken fantastisk skatt vi har fått att förvalta. Alva, du är det bästa som hänt i vårt liv, och vi älskar dig så innerligt. Ååå, jag kan inte i ord ge uttryck för hur mycket jag älskar denna fantastiska skapelse. Tänk hur perfekt och felfri en liten människa kan vara. Hon må vara liten för världen, men för oss är hon det största, bästa och det vackraste som finns.




Massage..

Idag var Lilla A och jag på babymassage, jag tror hon gillade det, jag tyckte i alla fall att det var riktigt mysigt!!!
När vi var där satte jag henne på madrassen framför mig. Där satt hon i säkert 30 sekunder alldelse själv utan att falla ihop. Sen när hon faller, faller hon verkligen, hon har sopm ingen koll på att hon ska ta emot sig, men visst är hon duktig våran lilla tjej. Hon är nu alltså 4,5 månad och sitter.. =) wihii!!

God natt på er, nu ropar definitivt sängen på mig!!

Förresten, om ni ber snällt kanske jag kan lägga upp lite bilder.. =)

vaxduk??

Vi har ju köpt ett nytt köksbord och nu har det gått upp för oss att det ganska snart kan va läge att skydda detta på ett eller  annat sätt. Jag kan tycka att en vaxduk är ganska läckert, vad tycker ni??
Jag har hittat denna coola vax duk på Broarne - lantlig inredning
Den skulle passa perfekt i vårt grön-vit-svart-turkosa kök tror ja, vad tror ni??

Snart kan hon nog sitta...

Allt gick toppen i helgen.
Maten var riktigt uppskattad, Lilla A var toknöjd HELA dagen! (trots att hon bara som en halvtimme totalt!!)
Det var mycket trevligt att träffa släkten som hade åkt långt bara för vårt lilla hjärtas skull. Tack ALLA SOM KOM och gjorde Lillans dag så speciell, och TACK FÖR ALLA FINA PRESENTER!!

Min syster och hennes två ögonstenar stannade tills igår, och vi hade det verkligen jättemysigt!! TACK för sällskapet! Vi älskar er och längtar redan tills vi ses igen. Det är tomt här utan er!

Från det ena till det andra...
Igår satt lilla A själv i typ 5 sekunder, s nu är det inte långt kvar tills hon sitter, kanske..Hon e så duktig!!
Hon har även lärt sig att somna själv!!! Innan har hon somnat i vår famn när vi suttit framför tv'n typ, men nu kan man lägga henne i hennes säng och gå ut ur rummet, och så somnar hon..=) Vi är grymt nöjda med det ska ni veta!! IOF är det ganska mysigt att sitta med henne i famnen men det underlättar ju ändå om man kan lägga ner henne i sägnen, det sägs att de sover bättre då oxå... Vi har dock inte märkt det ännu, men det kanske kommer. Hon vill fortfarande ha mat 1-2 ggr/natt...

I eftermiddag ska vi kila in till stan och köpa en hoppgunga till skruttan. Tror definitivt att hon kommer uppskatta det!!

Ha en bra dag alla vänner!!

Jag är tillbaka...

Nu var det ett tag sedan jag bloggade... har inte känt nån inspiration alls till det... plus att livet verkligen har börjat rulla på ordentligt!! Jag och Lilla A har nån aktivitet varje dag som vi hittar på tillsammans med Lilla A's kommande bästisar.. =) I alla fall vill deras föräldrar tro det.. =)
Vi går i alla fall på babycafé, babysång, babysim och vi har även testat på mamma-barn gympa... Lilla verkar trivas bra med livet, ochdet gör hennes mamma oxå för det mesta...

På söndag är det barnvälsignelse för vår lilla skatt.. Då kommer det en massa folk och ska fira detta stora och vi har handlat en massa för att laga middag som vi ska bjuda på... hoppas vi lyckas bra, och att allt går bra...
Det trista är att ingen från Eriks släkt kommer, de har blivit sjuka.. verkligen jättetråkigt, men lilla A hoppas att hennes farmor och farfar kommer snart ändå...

Nu är min kära mamma på intåg, för hon ska hjälpa oss med förberedelserna, tack snälla mamma!! Du är GULD!

Aah, vår cykel har blivit stulen med, verkligen såå trist!! 5'e cykeln för oss i denna staden på 3 år... Tur att denna var försäkrad...

Det har säkert hänt en massa mer, aah, just de... Stellas barndop, det var mysigt att va hemma och hälsa på, dock viak ja mej en liten släng av nån konstig sjuka, så de blev ingen sång för mej tyvärr...

Nu kommer lite bilder från den senaste tiden...








Vadå? Sa nån plugghäst?? Jag vill inte läsa denna boken igen, mamma...


Det är myysigt i mammas och pappas säng..


Småkusinerna.. Ååå vad ni kommer ha kul tillsammans när ni blir lite större.. =)

Titta vad jag är stor och duktig..




Det är så mysigt att få va i sängen tillsammans med mamma och pappa på morgonen... =)


Det är så spännande att åka tåg, det finns så mycket att titta på, både på och utanför tåget...



RSS 2.0