Tvättnötter...

... Har ni hört talas om det någon gång?
Jag läste om detta på en blogg och blev grymt nyfiken.
Vi har bestämt att vi ska beställa hem och testa det, kan tala om för er senare hur det var, om ni vill?
Låter grymt skumt att några nötter ska kunna göra våra kläder rena, men det är helt klart värt ett försök!!
http://www.tvaleriet.se/sidor/notter.htm

2års kalas

I morgon ska Alva på kalas, 2 årskalas. Det blir hennes 3 barnkalas i livet, och det känns spännande. Kakor och en massa barn, det kan knappast bli bättre, om Alva får bestämma i alla fall..
När vi ska bort eller om någon fyller år osv, brukar jag roa mig med min stora passion, scrapbooking.
Denna gången blev det ett riktigt prinsessigt kort till Moa. Hmm, färgerna gör sig inte rättvisa på denna bild, men det ska i alla fall Alva ge till Moa i morgon. Present vet vi inte än, får kika på stan i morgon!
Hoppas ni har ni bra lördag kväll, kikar ni på Robinsson, eller dissar ni?
Personligen dissar jag, känner mig inte alls speciellt pepp på att se de..
God kväll..

Mamma Mamma...

Idag när Erik satt och läste en krönika på expressen, hörde han Alva säga mamma, mamma.
Har funderade på vad det var hon såg och insåg sedan att hon hade fått syn på den här bilden..
Karikatyrbild på prinsessan Madeleine
Hon trodde på allvar att detta var en bild av hennes mamma, alltså mig...
Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta.. =)
Nå, vad säger ni, är vi lika??
Hahah

Kärlek

Mina två finaste skatter!
Kärlek!

Vaccinerad Alva

Sommarsemester på Österlen tillsammans med finaste Klara, Edward och Aiyana


Idag har vår fina tjej fått en spruta i benet. Hon har alltså vaccinerats mot den nya influensan. Hoppas verkligen att hon inte får feber i natt. Risken är dock rätt stor med tanke på hennes reaktion vid tidigare vaccinationer.
Hon var verkligen duktig på BVC. Vi köade i kanske 40 minuter tills vi fick komma in. Hon fick ett stick i benet och grät lite lite, sen var det bra. Hon är så duktig, Alva!! Nu på eftermiddagen/kvällen har hon varit hur nöjd som helst och sprungit runt som ett yrväder och lekt.. hoppas det håller i sig!!

Bebis bebis..

Alva har den senaste tiden blivit väldigt fascinerad av bebisar och allt som hör därtill. Alla barn som är som henne och lite mindre är bebisar. Hon ska klappa och pussa på barnen, hon är så mysig, Alva. Hon har verkligen mycket kärlek inom sig, och det känns skönt. När vi säger att vi ska åka och hälsa på något barn/bebis blir hon helt till sig och hoppas av glädje.
Nu har denna bebislängtan gått så långt att att hon själv leker bebis, hon virar in sig i första bästa filt och ser söt ut och säger bebis och pekar på sig själv, hon är ju bara för go!! Mammas stora bebis.. =)
Alva leker bebis..

Låång dag!

Idag började jag jobbet halv 8 och jobbade till 6.. de vart en lång dag, och jag känner mig ganska trött..
E är iväg på hemgrupp och jag är hemma och fixar lite..
När jag har sånna långa dagar måste jag erkänna att jag längta hem nåt otroligt.
Något fattas mig när jag inte är med mina fina två.
Bästa stunden på dagen är när man kliver innanför dörren hemma och hör små små trippande steg som kommer springande. Jag plockar upp min flicka och får en härlig kram och en puss. Det är verkligen en underbar känsla. Jag talar om för henne att jag älskar henne och får till svar: lälä (Älskar) Ååå vad hon är underbar!!
Imorgon är det heldag igen, jobb 9-17.30 och sedan hem till några vänner..
Nu ska jag hälsa på kudden faktiskt, men självklart ska ni få en bild oxå.. =)
konstnär??

Alvas rum

Tavlorna har min svägerska målat. Det är samma motiv som på gardinerna och detaljerna på sängen.
Tycker att de e så mysiga!!
Alva älskar dem oxå =)

Alva och ninen

Jag vet att jag har sagt det förut, men jag säger det igen. Alva fullkomligt älskar djur! Hon är helt tokig i djur!
Här pussar hon Min fina Annas familjs kanin. Helst skulle hon vilja ta med den hem, men hon fick nöja sig med att säga hej till den och de den en puss...
Sötnöt!

Min fina flicka...

Ååå vad jag älskar denna fina fina flicka!
Tänk att vi har gjort henne!

Finbesök a'la Matilda

Igår hade vi finfrämmat här hemma.
Det var Matilda som var hemma hos oss och lekte med Alva.
Hon har sån enorm energi att leka med henne, jag är så fascinerad, men så är hon inte 24 heller.. =) Vi var på MAXI och handlade, och hon sprang runt och bar på Alva, ja, jag vet inte hur länge... Alva var nöjd, och Matilda var nöjd, så det kunde inte bli bättre. När vi hade ätit mat och Alva hade stupat i säng vid 19.15, åkte fredagsmyset fram. Matilda hade beställt chips, och vi åt och drack och hade det mycket trevligt framför IDOL.
Underbara Matilda äter chips med dipp.
Vi hade verkligen en trevlig kväll tillsammans, och jag hoppas hon kommer snart igen och myser med oss!

Vaccinera småbarn?

Socialstyrelsen rekommenderar numer att barn från 6 månader ska vaccineras mot den nya influensan.
Detta tycker jag är skönt! Jag är glad över detta och kommer absolut att vaccinera Alva, då jag vet att sådana små tydligen ska drabbas hårt av denna influensa.
Hur ska ni göra? Vaccinera barnen eller inte?
Självklart ska även Erik och Jag vaccinera oss, hur tänker ni kring detta?

Tiden går...

Idag När Erik bäddade om sängen idag ville Alva mysa ner sig riktigt ordentligt. Hon kröp då ner under täcket. Då passade Mannen på att plocka fram kameran för att ta ett kort. Han hade i bakhuvudet en bild vi tog för ganska exakt 1 år sedan... tänk vad tiden går...
Våran lilla lilla flicka.. tänk vad tiden går!
En ett år äldre och fem kilo busigare flicka!!
Ååå vad jag är glad och tacksam att hon finns i vårt liv! Underbara unge!!

Ta kort pappa!!

Jag skrev ju tidigare om att Alva har växt och blivit så stor. Det märks som jag sa på många olika sätt. Ett sätt är hennes sätt att kommunicera. Hon är verkligen duktig på att kommunicera tycker vi. Hon pratar och babblar hela dagarna. Långt ifrån allt är förståeligt, men vi förstår mer och mer. Om vi inte förstår hennes ord är hon enormt duktig på att kommunicera via tecken och gester. Vissa tecken har vi lärt henne, men många har hon liksom "uppfunnit" själv.
Alva har även blivit vad vi kallar här hemma för rumsren. Hon älskar att springa naken här hemma, det finns liksom inget bättre, och när vi har tagit bort blöjan och tvättat brukar hon få vädra. Ibland har hon trosor på sig, ibland byxor, och ibland springer hon omkring naken. När hon sedan blir kissnödig kommer hon fram till oss och klappar på magen och säger blajblaj (blöja) upprepade gånger tills vi sätter på henne en blöja. När den är på tar det ca 1 minut och sedan kissar hon, visst är hon väl duktig våran stora flicka? Men pottan på tänker säkert många nu, jo, vi försöker med den med, men den är liksom inte lika intressant. Hon sitter på den och "leker" att hon kissar och bajsar, men hon gör det aldrig på riktigt, men det kommer när det kommer, vi känner oss inte stressade. Hon är ju ändå "bara" 1,5 år (jo i detta fallet är det faktiskt "bara" tycker jag.
Maken är och sjunger och jag sitter och kikar på bönderna som söker fruar.. myys..
Hoppas ni har en bra kväll!

Mammas kakmonster!

Alva har inte fått äta speciellt mycket sötsaker i sona dagar. Hon har fått det vid speciella tillfällen. När vi kanske har haft besök eller är bortbjudna. Vi äter sällan eller aldrig fika hemma, därför har det blivit naturligt att hon inte ftt så mycket sånt.
Idag när jag kom hem från jobbet hade Erik en vän hemma. DÅ möttes jag av detta...
När katten är borta, dansar råttorna på bordet!!!
Alva äter ballerinakex, och innan det hade hon tryckt i sig en bulle, mammas kakmonster!

Hon är verkligen så underbar min lilla flicka. Nu springer hon runt och busar med en hund som vi får låna en liten stund när hennes mamma jobbar och leker med sin kompis Edwin som är och hälsar på... Jag skulle tro att hon är rätt sockerspeedad, för hon dansar och dansar.. =) söta ungar!! I skrivande stund drog de en vals tillsammans. TIll saken hör att Edwin inte går riktigt, så han använde Alva som gåstol. Detta resulterade just i att Edwin förr pladask... Såg faktiskt riktigt roligt ut!!
Nu ska jag åka och shoppa lite. En vintermössa måste inhandlas till min goding!

Nytt samarbete..

Jag har alldeles för någon dag inlett ett samarbete med Kidzine.
Kika in där. De har massa bra tävlingar och tips.
Att det dessutom är en nära vän som har startat upp sidan gör inte saken sämre.. =)
Nu kanske detta kan innebära att det blir lite med seriös bloggning hädanefter?? Vem vet?

Sleeping beauty

Som jag skrev innan har vår lilla flicka verkligen blivit stor! Ett av många tecken på detta är att hon har fått byta till "storsäng". Hon sover alltså inte längre i spjälsäng, utan i en växasäng. Hon är verkligen jätteduktig. Hon har även fått en prinsesssänghimmel och prinsessgardiner. Så rummet har fått sig en rejäl makeover. Jag tycker att det känns som ett gulligt flickrum och är mycket nöjd med resultatet. Jag kommer att visa bilder snart, när jag får tid att ta kort på rummet och de söta detaljerna, ordentligt. I alla fall så är gardinerna likadana som tyget på gaveln på sängen.
Vi är ju även välsignade med en konstnär i släkten, och när vi var nere hon A's kusiner för någon vecka sedan frågade vi min fina svägerska om inte hon kunde tänka sig att måla några tavlor i samma motiv, sagt och gjort, så nu pryds även väggen av 3 prinsesstavlor!! Alva ÄLSKAR dem, och jag med!!

Lillans nya kök

Jag älskar ju att pyssla. Pyssla allt som kan pysslas. Dock brister ganska ofta tiden, tyvärr.
Jag har den senaste månaden gått igenom TRE halsflusser på rad. Det har varit riktigt drygt, om jag ska vara ärlig. När man har halsfluss och äter penicillin blir man ju ganska snabbt kryare, och jag är som bekant ganska rastlös av mig. Så min första halsfluss denna gång, tillverkade jag en egen diskbänk till Alva. Hon är kanske inte direkt lite jublande stormförtjust som jag är stolt (ler) men hon kommer nog tids nog tycka att den är riktigt kul!
Basen är ett nattduksbord från IKEA. Jag har sågat hål med sticksåg och sedan stoppat ner två st rostfria bunkar, även dessa från IKEA och en "kran" som egentligen hör till en pappershållare från IKEA. Jag skruvade även på ett handtag på lådan, även detta från IKEA. Känner mig riktigt stolt och glad över detta. Det ska även sättas upp "kakel" bakom diskbänken. Planen är att jag även ska tillverka en spis i samma typ... känns grymt kul!

Än så länge står köket i vardagsrummet, men det kommer kanske flyttas så småningom, in till hennes rum. Det möbleras just nu at ett rätt stort tält, så något kök får inte för tillfället plats!

As time goes by...

Nu har det gått evigheter sedan vi skrev något här.
Jag fann denna fina design på nätet och tänkte att det kanske kunde få mig attt ända till och vilja blogga lite igen...
Så... vad har hänt sedan sist.. En hel massa, men jag orkar inte ta upp allt.
Jag jobbar i alla fall och står i och Pappan är hemma och är pappa, på heltid. Han pluggar dessutom sista terminen till gymnasielärare, på halvtid.
Vi trivs med livet och njuter i fulla drag av allt som händer.
Pyret växer så det knakar och hon är snart 1,5 år. GALET!
Hon går runt och babblar och pratar hela dagarna. Mycket förstår man, men än är mycket mest just, babbel.
Dansa, kramas och pussas, leka med gosedjur och dockor är det bästa i livet. Samt att leka att hon själv är bebis. DÅ ligger man i famnen på någon vuxen och dricker vatten, ur NAPPFLASKA(!!!)
Jaa, käre värld, hon är kul våran dotter!
Det är även enormt kul att leka med kompisar och busa med kusinerna.
Farmor, farfar och mormor är och väldigt kul att busa med!
Nu är vi hemma hon Pyrets mormor, så jag ska återtåga till det sociala livet, men jag ska försöka ta tag i detta igen nu.. så, håll er uppdaterade!!
Kram fru Söderlund

RSS 2.0