Alvas första jul...

Egentligen har jag semester och tänkte inte blogga förrän jag kom hem.. men jag blev faktiskt sugen på att l'gga in lite bilder från Alvas första jul..
Vi hade det supermysigt hemma i Åmål, och Alva var grymt nöjd över att hälsa på sin älskade mormor och morbror... De va svårt att säga hejdå på tågstationen i Karlstad, men vi ses ju snart igen!!

Hela julen har spenderats i goda vänners/släktingars lag... VI har verkligen haft det super och Vi har fått så bra och fina saker...

Ett urval av Alvas klappar är: Lära-gå-vagn, massa inredning till lillans rum, kläder, pengar och en massa leksaker!!
Tomten fick hon inte träffa på julafton, för hon sov igenom hela julklappsöppningen, men hon träffade honom nere på torp i Thtn i stället dit vi fick blixtåka för att fixa hennes vagn. Då hanns även med ett besök hos gammelmoster och gammelmormorr... de va verk,ligen kul och mysigt... och de gillade vår lilla flicka starkt.. men de förståss, vem gör inte det??

Nej, nu får det va sluttjatat.. nu får ni se lite bilder istället... Klicka på dem för att få dem större...


Julfirande tillsammans med våra kära vänner hemma innan vi åkte på jullov..
Här leker vi en kul julklappslek..


Å så Lucia... men de har ja ju redan skrivit om, ville bara ägga upp en bild till.. =)

  
Behöver jag säga att hon är glad att vara hemma hos mormor??

  
Min sötnos!!!


Julaftons morgon och Lilla A skiner som en SOL!!

     
WOW mitt livs första julklapp!! Paketen va mer spännande än innehållet...


Jag fick låna min kusins "ismaskin" å den gillade jag!!


Glad som en lärka i min underbara mormorsknä, hon är så mysig!!!


Jag tillsammans med min söta, söta lillkusin..
Ni kanske inte ser hur kul vi kommer ha tillsammans om 2 år, men jag VET!!


Paket ÄR gott!!!


På juldagen hann jag med att hälsa på mammas bästis och hennes familj. Mammas bästis storasyster har en bebis som är lika gammal som jag.. vi tyckte att det var ganska kul att leka tillsammans.. fast jag var lite trött...


Sen åkte vi upp till norrland, där vi är nu...
Här ser ni mej lekandes på tåget till Arlanda... Jag var superduktig både på tåget och flyget!!!


Här njuter vi för fullt av kusiner, farfödrar och fastrar och farbröder.. =)
(Mamma, jag, faster, kusin och kusin igen..)

Ja... de va de heöa fram till nu..
Mer bilder från norrlandsvistelsen kommer och nu vill jag bara önska er alla



GOTT NYTT ÅR!!



Jag har loggat ut...

Jag vill bara tala om för alla intresserade att vi har loggat ut här för ett tag.
Vi  har jullov och njuter av att vara lediga, hela familjen tillsammans. Vi äter gott och umgås med de vi älskar!!
Vi vilar upp oss helt enkelt...

Kanske att ja lägger up lite bilder nån gång snart, kanske inte.. snart beger vi oss norrut och fortsätter semestern..

Vill bara önska er en riktigt god jul!!

På återseende...

Alva krypa - pyttsan!!

De här med att försöka få Alva att lära sig krypa känns som mission impossable... Hon är verkligen galet ointresserad av att ta sig framåt på mage överhuvudtaget... Hon ålar, jo, de gör hon, men runt runt runt i ring, inte framåt. Några gånger har hon liksom dragit upp rumpan och ställt sig i krypställning, men mer än så är det inte... Ja vet, de kommer när det kommer och jag känner mej inte speciellt stressad över att hon ska lära sig det heller.. Men det är bara lite komiskt... Jag tror nämligen att hon kommer hoppa över krypandet och gå direkt på att promenera i stället. Jag skrev väl att hon stod i typ 6 sekunder själv härom dagen?? Så visst är hon stadig alltid, de har hon alltid varit. Men det är verkligen jobbigt när bebisar går för tidigt, de fattar ju inte att de egentligen inte är så stadiga, så vissa måste ju ha hjälm på sig för att inte trilla och få hjärnskakning... inte så läckert..


Så här börjar det alltid... Hon är glad och nöjd åt att ligga på mage och kämpar LITE för att ta sig upp...


Efter ca 30 sekunder ger hon upp och lägger sig ner för att "vila" och titta på sina leksaker...


Nästa steg blir i princip alltid att honlägger sig och rullar runt och hamnar sen på rygg... Duktig tjej... nej, inte i detta fallet.. Men hon kan ju så mycket annat=)






De här med böcker...

Jag skrev du för ett tag sedan att Lilla A har fått Dille på en viss pojke i en bok... Hon älskar ppjken, men det är nog en bok hon gillar snäppet bättre... De e egentligen en badbok, men hon älskar att leka med den och äta på den, då för henne har det blivit en ätbok helt enkelt... Boken heter: När valen Valter räddade Jona och är även denna en present från en sötnos. Nämligen min FavoritSeth och hans mamma som är min FavvoMia. Denna Mia är en otroligt kär vän till mig, som tyvärr har flyttat från staden för att söka sig nya äventyr på annan ort.. Mycket sorgligt för mej, men bra för dom att få jobb.. Kanske, kanske en dag att vi bor på samma ställe igen.. HOPPAS!!

Här kommer en bildserie som bevisar(?) hur mycket hon gillar denna underbara bok...







Mia och Seth, vi saknar er!!!
Och hörrni, krya på er nu!

Färgade linser..

Jag har hittat en sida där man får ett par färgade linser gratis om man skriver om de i bloggen, så här kommer de...
Bloggar du och har lust att få ett par gå bara in på www.fargadelinser.com för att få ett par... =)

Jag vill ju testa att ha lika fina bruna ögon som min man och dotter.. =)


Konserten..

Konserten i helgen gick verkligen jättebra!! Alva älskade att vara med sin mormor, och det känns så fantastiskt skönt.. Speciellt med tanke på att hon är en ganska blyg tös, och inte så villig att gå till vem som helst.. Men mormor och Alva verkar ha ett speciellt band.. =) Myysigt!!
Det var verkligen mycket folk på konserten, och det var verkligen kul! I princip fullsatt kyrka vilket innebär ca 500 pers, coolt!!
När konserten var slut vid typ halv 10, var vi grymt trötta efter en låång dag!! Lite mingel hanns med, och sedan var det dax för oss att åka hem och natta lillan som hade varit vaken hela konserten... Det innebar ca 3 timmars övertid för henne. Duktig flicka... Till saken ska sägas att hon hade blivit sjuk under natten. Toksnuva, feber och hosta. Vi tror att det är en till tand på G, för det är precis samma symptom som förra gången... Vi ser den andra tanden under skinnet, men den har inte riktigt spruckit upp än, men det är nog bara en tidsfråga. De brukar ju komma ganska tätt har jag hört.

Igår gick vi in till stan för att mamma skulle göra diverse inköp, hon har ju inte så många affärer att välja på i hennes lilla stad, så självklart får man ta tillfället i akt och shoppa loss när man är här.. eller hur mamma? =) Vi hade de i alla fall mysigt på stan i några timmar för att sedan gå hem och laga mat... Mamma skulle nämligen åka hem vid 3. Hon har varit så snäll att hon har lämnat sin bil här så att vi ska kunna ta oss hem smidigare, och åkte bussen hem själv i stället. Hon är verkligen fantastisk min mamma. TACK MAMMA för att du finns!!

När mamma gett sig av begav vi oss hem till vår kära vän Sandra som hade inflyttningskalas.. De va verkligen myysigt, hon har de så fint!! Och vill ni veta nått tokigt snällt?? Hon hade ställt sig och bakat pepparkaksskorpor till mig-mitt i natten, för att jag inte gillar saffran!!!!!!!!!!! Är hon inte gullig så säg.. Hon är en fin vän, Sandra, och jag är glad att jag lärt känna henne!!

Idag då?? Jo, då kommer trygg hansa hit och ska prata försäkringar, är itne de vuxenpoäng så säg? Sen ska vi städa här lite och bara njuta av att inte Erik måste sitta och skriva i 9 timmar!! En skön dag helt enkelt!!
Nu ska jag leka med min lilla fis... hon sitter och ropar mamamamama, ja tror hon vill att ja ska komma.. =)

Ha en bra dag allihopa!!


Linslusen sätter på sig ett stort smile så fort man tar fram kameran...


Ser ni tanden???

Sankta Lucia...

Idag är det. för er som har missat det, Lucia... Dagen till ära har vi julkonsert och har haft genrepskonsert hela morgonen/förmiddagen... Min snälla mamma har nu kommit och ska ta hand om Lilla A.. De känns skönt att fokusera helt på EN sak för en gångs skull... Lilla A verkar trivas bra tillsammans med sin mormor, men iof, vem gör inte det??

Dagen till ära är vårt lilla troll LUCIAKLÄDD.. Är hon inte söt??






Nu räcker de mamma...

Hoppas ni har en mysig Lucia allihopa, och om ni bor i Örebro, glöm inte kika förbi Pingstkyrkan ikväll kl 8, för en GRYM konsert!!! Välkomna!!





Lilla A's första kärlek...

Nu har hon gått och blivit kär.. och inte i vem som helst, utan en liten pojke i en bok.. Boken heter bara rumpor och den fick hon av söta lilla Lisen och hennes föräldrar i somras när de var och hälsade på... Denna boken har i alla fall blivit en skot succé och nu har hon gått å kärat ner sig i den lilla pojken med rumpan bar.. Hon vill pussa på honom hela tiden och om man tar bort boken får hon ett mindre raseriutbrott.. =) Hon vet vad hon vill denna lilla damen.. =)

Ååå för övrigt har vi det grymt fint utanför fönstret... ett STORT träd täckt med massa snö!! SUPERFINT!!

Nu är det snart juul!!

Två mörka ögon...

Det här med Alvas ögonfärg är ett mysterium som många pratar om...
Alla nya människor jag träffar undrar vad hon egentligen har för ögonfärg...
De flesta som vi känner och som träffar henne ofta frågar oxå varje gång de träffar henne: Vad har hon för färg egentligen??
Mit svar blir nästan alltid: Jag vet faktiskt inte...
För det förska skiftar det från dag till dag, och för det andra blir jag mer och mer säker på att hon nog har svarta ögon.. kan man ha det??

Jag vet inte, men jag trodde att det skulle kunna ändras fram tills hon var 6 månader och nu är hon ju 6 månader+ så de som hon har ju borde ju va de hon ska ha... alltså typ, svarta... konstigt, men fiint tycker ja.. =)


Mitt underbara barn...



Tänk att man kan vara så underbar... Min fiina fiina flicka..
UNDERBAR unge...

Ååå vad trött ja blir...

SOm ni ser har ja nu en ny bloggdesign.. Jag skulle förska mej på att va lite meckig och trixa ihop en fin blogg... men fy så dåligt de gick... Ja gav upp, och tog en mall som redan fanns...

Nää, detta va inget kul.. ja vill ha en fiin flickig blogg med en massa prinsesskronor och lulllull... Kan nån hjälpa mej?
Vet ni hur man gör??

Husmor Therese...

Jag känner mej verkligen som en tvättäkta husmor ganska ofta nu för tiden...
Går henna, tar hand om barnen, (läs barnet) lagar mat till familjen, gör storkok av olika slag och idag har vi julgodisbak här hemma.. I bakgrunden hör jag lilla söta Alva leka och Peter Jöbacks ljuva stämma ljuder ur högtalarna...
Är inte detta jul så säg, och är det inte husmorssysslor så säg?? Knäck och julkola görs för fullt... muummms!!

Jag måste erkänna att jag trivs ganska bra med detta.. det är ganska mysigt faktiskt..

Bjuden på en bild på min lilla solstråle...


Prinsessans dagbok...

Klicka på bilderna för att se dem större...





Det är hemskt kul att sitta i matstolen och kladda lite, men det är lite så kul att äta... mamma och pappa hoppas att det kommer snart.. När jag har upptäckt att mat är kul, så upptäcker jag säkert snart att det är gott oxå... Tror ni inte det??





Såhär kul tycker jag att det är att sitta i gåstolen... Titta bara vad jag strålar... Och vad som gör det hela ännu roligare är att jag blir fotad, jag fullkomligt älskar när pappa tar fram kameran. Då sätter jag på mig mitt megasmile och charmar alla som är i närheten... =) Visst är jag söt?






Att vara nakenfis är nått av det bästa jag vet.. Näst kissa på filten...
Prassliga saker är oxå toppenkul, och sånna kan jag känna igen på
10 meters avstånd...


Såhär fina var pappa och jag igår alldeles innan vi skulle åka iväg och ha konsert... Som sagt, temat var svart-vitt-grått, och så hade vi tomteluva på sista numret... Här ser ni mig i min outfit... Tanterna smälte och medelålders kunde inte annat än le... =)

Jag var verkligen så duktig igår, mamma och pappa var så stolta. Jag satt på mammas mage hela konserten och sa knappt ett knyst, förutom när de sjöng Jul, jul accapella. DÅ ville ja förståss oxå höras, så i en paus slank jag in med ett gaahgaa... De fick bara publiken att le ännu mer... Jag var väldigt trött efteråt och somnade som en stock bara pappa hade satt mig i bilstolen... JAG ÄR EN DUKTIG FLICKA, SÅ DE SÅ!!!



GOD NATT ALLIHOPA!! NU SOVER JAG, OCH DET SKA MAMMA OCH PAPPA OXÅ NU...

Lika som bär???

Jag har länge funderat på det hör med vem Alva är lik, och har gång på gång kommit fram till att hon är ganska lik sin storkusin, Maja... Detta har inte riktigt fått medhåll från alla, men här ska ni få se nått som bevisar detta faktum...

               



Så, vad säger ni?? Är de lika??

And off we go...


Mamma- Är hon lik mej på denna bilden? Erik sa att han hade sett det...

Om en liten stund kommer Kära Hannes och hämtar oss, för vi ska åka iväg till Frövi och ha konsert. Övningen idag gick toppen, och Alva är så grymt duktig!! =) Hon har fått en ny IDOL, nämligen John, trummisen. Hon följer han som en hök när han spelar.. =)
Ja tänkte att ja skulle berätta en liten grej som hände för nån timme sen nä'r jag kom ut från toa och hade gjort mej iordning för kvällens bravader...
jag brukar vanligtvis endast sminka mig med mascara på vardagarna, alltså inte puder rouge och ögonskugga. Idag hade jag piffat till mig rejält, ja menar, det är ju ändå julkonsert... Jag hade dessutom haft håret i två inbakade flätor, så håret var lockigt. Jag kände mig ganska festfin och stylad, och var hyffsat nöjd med min finish... Nu till saken... Jag kommer ut i köket där Alva sitter och plockar upp henne, för hon skulle göra sig i ordning. Hon får fullkomlig panik och börjar gallskrika.. Erik tar henne och hon blir knäpptyst. Sedan tittar hon på mig samtidigt som hon trycker sig emot Erik.. Hon kände alltå inte igen mig, utan så fort jag närmade mig bärjade hon gråta.. Fy, de va en hemsk händelse, men när jag hade sätt upp håret i en tofs, som jag oftast har, eftersom jag har tappat så mycket hår, så gick de bättre, och jag fick göra iordning henne... SJUKT alltså.. Men ganska sött.. =)

Nej, ta dej i kragen kvinna.. Du ska snart åka...

Vi hörs... och mamma, va hon lik mej??



Såhär fint brukar vår lilla flicka ligga i vagnen och sova på dagarna.. =) Sött va??


Tävling..

Tävlingsbild


Jag tävlar i Tumadres blogg om ett valfritt plagg från FOOEY, http://www.fooeyeurope.com/ (värde 295-395:-). Tävla du med!!

Konsert och åter konsert...

För er som inte vet det, har jag och min kära man sjungit i en kör sedan första veckan vi flyttade hit... Denna kören har bytt medlemmar gång på gång och även ledare... Det är en mycket trevlig kör som vi trivs otroligt bra i. Många av våra vänner finns även med i den, så det är en grymt social grej som förgyller veckan...

När vår kära lilla flicka skulle anlända diskuterade vi hurvida vi skulle kunna fortsätta i kören eller inte. Vi tyckte liksom när vi åratade om det att det är ju som "vår" grej, och det skulle inte va kul om den ena slutade, så vi bestämde oss för att vi skulle fortsätta, i alla fall försöka så gott det bara går...

Vi går dit tappert (nästan) varje torsdag och Alva hänger tålmodigt med... när hon var lite mindre kunde hon glatt hänga på min mage hla övningarna, men nu är hon liiiiiite mer aktiv, så nu vill hon helst leka... Oftast går det riktigt bra, och då blir man så stolt över henne. Ibland, inte ofta, men nångång är hon kinkig och då beror det på att hon är på tok för trött och borde sova för 2 timmar sen...

Nu till det jag skulle berätta. I morgon har vi rep halva dagen och sen på kvällen ska vi ha julens första konsert (av 3). Vi åker till Frövi och håller konsert där, de brukar vara riktigt glada över att vi kommer och kyrkan har varit fullsatt. Nu hör till detta att vi inte har någon som kan ha Alva när vi ska åka dit, så de blir för henne till att följa med, och förhoppningsvis sitta fint på min mage i sjalen, vi får se hur detta går, men vi hoppas, hoppas att de ska gå bra.. =)
Färgtemat för oss detta år är vitt,svart och grått... självklart ska vår lilla tjej följa färgtemat, så vitt, svart och grått ska det kläs i.

Nästa helg har vi den stora konserten som äger rum i vår kyrka... Då är det fullt pådrag med professionellt ljud och ljus och förhoppningsvit fullsatt kyrka. Dagen till ära är det Lucia och det ska firas med att vår lilla flicka ska vara lucia.. =) Hennes outfit får ni bilder på när det ägt rum...
Den konserten ska dock hennes mormor komma ända hit och ta hand om henne... De e för högt ljud för henne där... har iof hörselkåpor, men de gillar hon inte så jättemycket!!

Hoppas ni alla börjar känna lite julefrid och att ni inte stressar ihjäl er nu innan jul..

Ps. På söndag ska en supersnäll kompis från kören som är sjukgymnast massera mig. Hon frågade mej helt appropå om jag har ont i ryggen, och det är ju inte direkt nån hemlighet att jag har det... Så, jo, de har ja sa ja... Men vill du inte att jag masserar dej då? Du kan komma hem till mej, så kan ja göra de om du vill... Är det inte snällt så säg... Superdupersnälla Anna...

Alvas Luciakrona

(bild från Oskar&Ellen)


Första tanden...


I fredags frågade en tjej i vår föräldragrupp om Alva hade några tänder på G, men jag sa att jag inte har märkt nått... Visserligen var hon ganska kinkig i torsdags och fredags, sa ja, men ja tror att de va att hon är förkyld...
Så, förut när hon skulle sova "morronpasset" var hon skitsur. Hon bara grät... Hon ville inte va vaken och inte sova, men tillslut somnade hon i alla fall. När hon hade vaknat satt hon hos mig och myste som hon brukar när hon är nyvaken, och det slog mej att jag skulle kika i fall de va nån tand på G. Då tyckte jag att jag såg ett litet ljust sträck på nedre raden. Jag kände, och mycket riktigt. Det VAR en tand! Så, idag måndagen den 1 december fick hon sin första tand.. vår stora lilla flicka.. Det är inte klokt vad fort det går...

Här kommer lite bilder, dock ej på tandel. Är tveksam till att det kommer att synas nått om jag försöker fota. Men när det syns mer lovar jag er att ni ska få se.. =)














RSS 2.0