Semester

Idag har jag jobbat min sista dag för den här terminen. Jag har alltså mitt livs första betalda semester. Det känns stort faktiskt, riktigt stort.
Nu ska vi bara vila och ta det lugnt tillsammans hela familjen i 4,5 vecka... det ska bli helt fantastiskt!!
Vi ska resa runt lite men också passa på att vara hemma en del och bara mysa, bada, äta glass och rå om varann...
Nu ska jag njuta av första semesterkvällen tillsammans med min underbara make..
(Förra årets semester på Österlen)

Ny hobby!!

Jag har de senaste dagarna skaffat mig en ny hobby... eller ny och ny är den kanske inte.. men jag har i alla fall återupptagit den... Jag fick nämligen en symaskin i present när jag fyllde 25 härrom sistens.. och det är denna jag nu brukar i min återupptagna hobby. Jag syr som bara den. De senaste 3 dagarna har jag sytt 4 kjolar, 2 klänningar, 1 linne och 1 par byxor.
Det är verkligen KUL!!
Jag använder inte mönster eller så, så hjärnan går på högvarv...
Här kommer ett smakprov på vad jag har sytt...

Fläskläppen intar djurparken...

Vi var hemma hos min familj och firade lite förra helgen.
VI firade Eriks examen och min födelsedag, det var en grymt lyckad familjetillställning.
Vi bjöd släkten på grillade langos, vilken blev en stor succé!
Tack alla ni underbara för att ni kom och firade med oss, och tack för de fina presentera.
Det var grymt trist väder hela helgen, men det vägdes upp av det härliga sällskapet. Alva ville inte släppa Mormor ur sikte, och det första hon sa på morgonen när hon vaknade var "Avva gå mommo", och så fick de bli...
Jag klippte lilltjejen också. Det blev ganska bra. Hon börjar få "tjockt" hår nu, våran tjej.
När jag klippte henne virade vi en handduk kring henne och det tyckte hon var jättemysigt och ville verkligen inte ta av sig den när hon var klar. Hon fick väl "mysa" ett tag med den tänkte vi, och hon knallade runt med handduken virad runt sig och rätt vad det var faller hon pladask och han inga händer att ta emot sig med.
Resultatet blev en GIGANTISK fläskläpp vilket resulterade i ett helt vanställt ansikte. Vi kände knappt igen vår prinsessa. Här kommer bildbevis.
Lägg för övrigt märke till att jag har hittat ett helkul redigeringsprogram,
samt att hon använder min gamla jacka a'la 80tal..
Visst är det fantastiskt att det finns en park där man får gå in och på riktigt hälsa på djuren.
Alva njöt i fulla drag, och där kommer vi definitivt att spendera mycket tid framöver när vi är "hemma" och hälsar på..
Natti natti...

Bästisarna!

Den senaste tiden har det gått upp för oss att Alva verkligen har en bästa bästis.
Jag vet inte hur vanligt det är att 2åringar hittar bästisar, men det har verkligen dessa två.
Alva och Nils har verkligen ett speciellt band till varandra och jag är så glad att hon får ha en riktig, riktig kompis.
När jag sitter och tittar på dessa två sötnosar blir jag helt varm i hjärtat.
Det är inte bara så att Alva hänger efter honom, utan han verkar verkligen gilla Alva lika mycket.
Det är så fantastiskt att se.
I början på förra veckan var de här på ett litet MINI 2-årskalas. De hade så kul tillsammans och lekte och sedan avslutades kvällen vid halv 10 med ett bad i badkaret tillsammans..
På torsdagen var det marknadsafton i stan, vi gick dit tillsammans och inga kunde vara gladare än våra solstrålar. De var så glada och nöjda att de hade varandra..
Igår firade vi nationaldagen tillsammans och i parken med mat, fika och bad. De åkte tillsammans i Alvas lilla sulky och tittade på varandra, strattade tillsammans och kramades. ÅÅÅ jag blir helt varm i hjärtat..
(Familjen vill inte att jag lägger upp kort på Nils, men här sitter de i alla fall tillsammans i Alvas vagn..)
Det som också är så fint i denna kråksången är att vi, Erik och jag tycker väldigt mycket om att umgås med familjen också. Vi trivs verkligen tillsammans och har verkligen mysigt tillsammans!
Nu ska tilläggas att Alva inte enbart gillar Nils, utan hon är störtförtjust i hela familjen, det är så rart!!

Annan dadis...

I augusti ska Alva börja på förskolan, hon själv kallar det för dagis, så då gör vi väl det med.
Hon kommer då att vara 2 år och 3 månader och väldigt mogen för att börja.
Erik är färdig gymnasielärare och vi hoppas att han kommer att få ett jobb, så det är hög tid, minst sagt.
Hon är själv grymt taggad inför detta.
Vi har fått önska förskolor och givetvis fick hon inte plats på vårt första val som ligger ett stenkast härifrån.
I stället fick vi plats på en förskola som vi hade som 5:e val och i onsdags var det dags för oss att besöka denna förskola.
Jag behöver inte gå in på detaljer, men jag kan säga såhär, jag grät när jag gick därifrån och det var inte tårar av lycka. Jag fick panik. Alva kan inte börja där, det går inte. Alva tyckte inte heller om det, då hon flera gånger tittade mig i ögonen och sa, mamma, annan dadis. Det kändes verkligen hemskt.
På kvällen ringde jag till min chef och grät i frustration... vi bestämde oss för att be över situationen och att jag skulle ringa kommunen dagen efter. Sagt och gjort.
Jag ringde kommunen och berättade för den snälla kvinnan som det var och hon förstod att allt inte kan passa alla och erbjöd oss en annan förskola... VI tyckte det lät bra då vår granne går där och är nöjda. Det ligger dock ganska avigt till, så det var ju ingen dröm. Vi bestämde oss för att ge det en chans. Idag kl 15.30 skulle vi vara där.
kl 14.15 ringde snälla kvinnan från kommunen och lämnade ett meddelande på min mobil. Hon ville att jag skulle ringa upp henne. Jag ringde så fort jag såg meddelandet, och då sa hon att det precis hade blivit en plats ledig på förskolan som var vårt 2a val.. Eftersom det var länge sedan vi önskade så hade jag inte så stor koll på vilket av alla förskolor det var, men jag visste att det låg riktigt riktigt nära.. nu hade vi helt plötsligt flera valmöjligheter och det kändes coolt!
Jag ringde upp förskolan och bad att få komma och hälsa på, och det gick att ordna så att vi fick komma på stört. Min SNÄLLA Kollega släppte iväg mig en halvtimme tidigare så att jag skulle hinna med båda besöken.
När vi kom till denna förskola kände jag bara lycka. Jag vart helt salig, och likaså Alva. Hon sätte igång och började leka och utforska stället och hade det riktigt kul, både inne och ute. Vi fick gå runt och kika bäst vi ville, hon lekte.
Ååå det var så underbart att se, när vi rick därifrån föll det tårar ner från mina kinder, denna gången var det tårar av lycka!!
Pedagogen som visade oss runt var verkligen världens härligaste och jag är så glad att Alva ska få spendera sina dagar där!!
Tack gode Gud för att du hör oss när vi ber!
Jag kan inte önska mig bättre förskola till Alva.
För er nyfikna så besökte vi även den andra förskolan som låg åt fel håll. Den var också jättebra verkligen, härliga ljusa frächa lokaler och jättehärlig personal, men det ligger lite fel och inte i samma område som hon kommer att gå i skolan sen, så valet blev tillslut ändå ganska enkelt.
Att dagiset sen heter som hennes favoritinsekt gör inte saken sämre..
Hon är grymt taggad nu, och det är vi med!
Jag riktigt längtar till Augusti när vi får gå dit igen!!

I Glädjens tecken...

Alva har den sista tiden haft mycket att glädjas åt. Många fina har varit här och hälsat på oss, och vi har haft en riktigt bra och skön start på sommaren!
Jag tänkte visa lite bilder tagna på Alva den senaste veckan så att ni får se hur hon för det mesta sett ut..
Det är verkligen så underbart att se när hon är lycklig och glad! Jag blir helt varm inombords och det finns inte mycket som gör mig mer lycklig och tillfreds än att se min älskade flicka lycklig.
Här kommer alltså en bildkavalkad...
Min underbara solstråle...

En dag på bondgården med finbesök...

j, nu har det gått några veckor sedan jag skrev igen, men när jag jobbar är det verkligen fullt upp hela tiden.. men det är härligt tycker jag. Då känner jag livet i mig som Madicken säger, och för er som undrar hur det känns så kan jag vidare meddela att det är när allting känns härligt!!
Förra helgen hade vi finbesök i form av finaste Anna. Min underbara barndomsvän som jag har skrivit om förut. Hon var här torsdag till söndag och vi hann med mycket mysigt under tiden. På lördagen for vi ut till ett naturbruksgymnasium som hade öppet hus. Det var mysigt. Alva fick rida på hästen och klappa och pussa fåren, gissa om lyckan var total?
Sen fick man provsitta traktorn..
Som sagt, lyckan var total!!
Förutom studiebesöket hann vi med att grilla, shoppa lite och mysa tillsammans. Tack Anna för att du tog dig tid att komma hit, det var verkligen mysigt!! Hoppas vi ses snart igen!!

RSS 2.0