Barnvälsinelse

I helgen som gick var det ju som sagt Alvas barnvälsignelse. På allmän begäran kommer jag nu att skriva en liten resumé av denna vackra tillställning.
För er som undrar så är en barnvälsignelse ungefär som ett barndop, fast den stora skillnaden är att man inte döper barnet. Vi anser nämligen att dopet innebär att man väljer att följa Gud och leva som han har sagt att vi ska göra. Detta vill inte vi bestämma att lilla Alva ska göra, utan det vill vi att hon ska få bestämma själv sedan när hon blir större. Självklart hoppas vi att hon kommer vilja döpa sig, men det är som dagt inget beslut vi vill ta åt henne...
Nu åter till den stora dagen...
Det började med att vi gick upp tiidigt vid kvart över sju....... nej, skojade bara, så detaljerat kommer jag inte skriva. Men kl 9 skulle vi vara i kyrkan och sjunga upp med vår kör som dagen till ära skulle framföra några sånger.
Vår kör i julas, på vår årliga julkonsert. Då växte lilla Alva i min mage.

För er som undrar så sjunger både erik moch jag i en kör, och eftersom att ingen av oss hade lust att sluta resulterade detta i alla Alva fick bli körens yngsta medlem. varje övning sitter hon tålmodigt på mammas mage i hennes fina bärsjal och ibland sjunger hon med, men allra oftast sitter hon där och njuter av skönsången och spanar in killarna som står mittemot.. =) Även denna stora dag skulle hon få sitta på mammas mage och sjunga med i sångerna. Det gick utmärkt.

Efter att vi sjungit första sången började själva välsignelsen. (Det va ju en helt vanlig söndagsgudstjänst även dennasöndag.)

Andreas, Mia och Johanna spelade och sjöng så otroligt vackert, (sången som jag skrev i det förra inlägget) och tårarna föll ner från mina kinder av lycka. Sedan pratade pastor Sören lite och sedan bad de för Alva och för oss. Det var så fint och Sören gjorde det verklien bra!
 
Lycka att få ha så otroligt duktiga, begåvade och fantastiska vänner, Lycka över att vi har fantastiska familjer och övriga vänner, och sist men inte minst lycka över att vi har fått detta fantastiska lilla underverk att förvalta och vårda.






När gudstjänsten var slut var det dags för kalaset att börja. Då begav vi oss upp till överväningen för att äta mat och fika. Vi hade dagen innan gjort en kycklingsallad med pasta, soltorkade tomater, honungsmelon, mango, ruccula och fetaost. Den var mycket uppskattad. till detta serverades mango vinäger, bröd och dricka. Efter det var det dags att öppna paket.




Alva fick så mycket och fina presenter FIna smycken, en jätteskön lammfäll att ha i vagnen, böcker, maraccas och mycket mer. Jag tror dock att hennes kusin och mina kusiner tyckte att det var roligare än hon tyckte. De var väldigt glada att hon inte själv kunde öppna paket, utan att de fick öppna allt.. Tack fina killar för hjälpen!!

När paketen var öppnade var det dags för efterrätten. Den bestod av kaffe och annanaspaj som mamma hade gjort, ååå vad gott det var!!
Alva var toknöjd under hela dagen och for runt från den ena till den andra, trots att hon endast sov 45 minuter totalt under dagen. När kalaset var slut och vi hade diskat och gjort klart följde släkten med hem till oss för en husesyn. Sen hade vi inte mycket energi kvar, då var det vila och tv som gällde. En mycket lyckad dag hade nått sitt slut, och sedan somnade vi som stockar allihopa!!

TACK ALLA UNDERBARA MÄNNISKOR SOM VAR MED OCH GJORDE LILLA ALVAS DAG SÅ SPECIELL OCH FIN!!


(Farmor, farfar, Wilma och Evalott, synd att ni blev så sjuka och inte kunde komma, hoppas att vi ses snart ändå!! Jag längtar efter er!! Kram från Alva)




Kommentarer
Postat av: Therese

Jätte kul att få se bilder från barnvälsignelsen!

2008-10-11 @ 22:14:04
URL: http://mammis.webblogg.se/
Postat av: Anna

Å vad fin välsignelsen ser ut. Väldigt tråkigt att inte kunna vara med... Vad otroligt söt Alva är i hörselskyddet och snart blir hon nog körens bästa solist!!

Vore verkligen kul om du och Alva kom och hälsade på här i Göteborg :) Sköt om er!! Många kramar

2008-10-12 @ 00:19:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0